Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 22 de Octubre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Badalona - 30/9/2019

Lalcalde lex Pastor reclama al conseller Miquel Buch que augmenti el nombre de Mossos dEsquadra a la ciutat
- Pastor ha traslladat la petici al titular dInterior durant la Junta Local de Seguretat celebrada aquest mat.

L’edifici municipal El Viver ha acollit aquest matí una Junta Local de Seguretat en la qual l’alcalde Álex Pastor ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Buch, que incrementi el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra destinats a Badalona. Pastor ha agraït la presència del conseller i la seva voluntat de millorar la seguretat de la ciutat, però ha destacat que “com a alcalde, la meva obligació és demanar que aquesta voluntat sigui una realitat tangible, amb un augment de l’aportació de Mossos d’Esquadra a la ciutat”. Pastor ha considerat que “les competències en matèria de seguretat les té la Generalitat i és la Conselleria d'Interior qui és responsable de garantir la seguretat en la ciutat”.

Davant la petició de l'alcalde Pastor, el conseller Buch ha declarat que "estic convençut que sí que hi haurà més agents de Mossos a la ciutat de Badalona però jo no puc ara mateix anticipar-me i dir-li un número determinat, perquè el cos a mi encara no m'ho ha transmès i qui decideix aquí són els uniformats per qüestions operatives".

Des del govern de Badalona també s’ha demanat la coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Badalona per potenciar la vigilància de les zones d’oci nocturn de la ciutat amb la presència de brigades mòbils, sobretot en les hores de tancament de les discoteques, ja que és el moment en què es detecten més situacions de conflicte.

La Junta Local de Seguretat d’aquest matí ha comptat també amb la presència del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, el quart tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro i dels màxims responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia de la ciutat, així com de la Guàrdia Civil. Abans de la reunió, el conseller Miquel Buch ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat a la sala de plens de la Casa de la Vila.

Aprofitant la presència de tots els cossos de seguretat, l’alcalde Pastor ha demanat la col·laboració de la Guàrdia Civil en operacions conjuntes relacionades amb temes d’importació, exportació i d’hisenda. Per últim, Pastor ha reclamat a la Policia Nacional que té presència a Badalona que intensifiqui les seves actuacions en aquells àmbits i zones que siguin de la seva responsabilitat.

En aquest sentit, el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, ha explicat que la comissaria de Policia Nacional de Sant Adrià de Besòs ha augmentat els seus efectius amb la incorporació de 16 nous agents.

Després de la Junta Local de Seguretat, l’alcalde Álex Pastor s’ha mostrat satisfet del funcionament de la policia de la ciutat després de la reorganització del model de la Guàrdia Urbana que es va dur a terme l’any passat i ha destacat que “gràcies al canvi de model, els fets resolts han augmentat un 6,5% i s’han incrementat un 4,3% les detencions efectuades.” Pastor ha explicat que “durant els darrers mesos s’ha donat resposta a la manca d’efectius a Badalona incorporant 14 agents al cos de la Guàrdia Urbana i s’ha fet la convocatòria més important de la història de la ciutat, amb 56 nous agents que estan en fase de formació per incorporar-se l'any vinent”. “Ens hem proposat continuar fent grans convocatòries de places els anys vinents, però necessitem també que des de la Generalitat hi hagi una forta implicació”, ha conclòs l’alcalde.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera