Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 1/10/2019

El projecte “Radars Badalona” es presenta dissabte, 5 d’octubre, amb una festa a la Rambla
- La iniciativa, que ja ha començat a funcionar als barris del Centre, Coll i Pujol i Dalt de la Vila, vol crear una xarxa comunitària per detectar i reduir els riscos de soledat i aïllament de la gent gran.

El dissabte, 5 d’octubre, a partir de les 17 hores, al passeig de la Rambla (a tocar del monument a Roca i Pi), tindrà lloc la festa d’inauguració del projecte “Radars Badalona”. L’acte té l’objectiu de donar a conèixer i apropar al conjunt de la ciutadania aquesta iniciativa que té la voluntat de crear una xarxa comunitària i de prevenció per tal de reduir el risc de soledat i aïllament de la gent gran.

A partir de les 17 hores la primera tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó; el 3r tinent d’alcaldia i regidor d’Educació i Impuls de Ciutat, Jordi Subirana, i la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Andrea Zapata, així com representants de les diverses entitats participants donaran a conèixer les característiques i objectius del projecte “Radars Badalona”. Posteriorment tindrà lloc un berenar popular, tallers de papiroflèxia, titelles i un espectacle musical.

“Radars Badalona” és una iniciativa de l'Ajuntament de la ciutat en col·laboració amb el programa “Radars” de l'Ajuntament de Barcelona amb la participació de les associacions veïnals, entitats socials -com Creu Roja i Amics de la Gent Gran- i els serveis socials municipals.

Voluntaris de Creu Roja, de la fundació Amics de la Gent Gran i d’entitats veïnals, treballen visitant els comerços, les farmàcies, els ambulatoris, les associacions de veïns i demanen la seva col·laboració com a ‘radars’. Es tracta de treballar per detectar persones grans en situació vulnerable. La campanya també està oberta a tota la ciutadania que desitgi ajudar a les persones grans i s’ha habilitat el telèfon gratuït 900 102 844.

El projecte s’ha portat a terme inicialment als barris del Centre, de Coll i Pujol i de Dalt de la Vila, ja que una de les seves característiques és l'envelliment de la població, molta de la qual viu sola o amb una altra persona de la mateixa edat.

A partir de la detecció de la persona o persones en risc de soledat a aïllament la Taula Radars fa una valoració de la seva situació i posa en marxa els acompanyaments necessaris amb els serveis socials municipals i el voluntariat amb la finalitat que aquestes persones grans s’incorporin a la xarxa comunitària de relacions socials.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera