Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 05 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 2/10/2019

José Manuel Rodríguez (Cat) i la Federació Andalusa, triomfadors del Campionat d’Espanya de Pesca des de Caiac celebrat a Badalona
- La Federació Catalana, la amfitriona, també aconsegueix el segon lloc per a Víctor Sánchez, la peça major per a David Amat i la segona posició en seleccions, que situa a la valenciana en el tercer lloc.

José Manuel Rodríguez González, de la Federació Catalana – actual campió del territori en el campionat celebrat al juny-, Víctor Sánchez Fernández- també del Club de Pesca Caiac Taurons Catalunya, els amfitrions i per tant, competint com a Federació Catalana- i el murcià Jesús Valero Ruiz, del Club de Pesca Sport Kayak, van ocupar el pòdium com a primer, segon i tercer classificat, respectivament, del IX Campionat de Pesca des de Caiac celebrat en el Port de Badalona. La peça major va anar per a David Amat, també dels Taurons, club amb seu social a Badalona. Per federacions, va guanyar l’andalusa, seguida de la catalana i de la valenciana, capitanejada per Silvia Penades, una de les dues dones que van participar en el campionat en el què van confluir 75 esportistes. La segona, Ingrid Bendek (Federació Catalana) va quedar la sisena en la classificació absoluta. Indicar que durant la competició es van produir dues desqualificacions. En general, destacar la rigorositat de la cita, en la què es van consolidar algunes normes noves i en la que es va identificar en la reunió de capitans i capitanes de selecció del dissabte 28 a la tarda que aquesta modalitat a pesar d’acomplir amb el novè campionat, encara és jove. I es que, a diferència d’altres modalitats que acullen campionats de rang estatal amb diferents tècniques, el d’Espanya de pesca des de caiac les accepta totes i per tant s’ha de matisar, concretar mides, espècies, arts, fixar distàncies, insistir en les penalitzacions...

La cita a Badalona va convocar 10 territoris: Melilla, Balears, Euskadi, Múrcia, València, Canàries, Andalusia, Astúries i Catalunya. De Cantàbria van venir dues persones però en no arribar a quatre no comptaven com a selecció, i sí que van puntuar a títol individual.

La pesca des de caiac és una modalitat de pesca ancestral, amb testimonis a l’Oceania, a l’Amazones i com s’ha triat en la representació gràfica del campionat, en el poble esquimal.  Amb una gran evolució tecnològica, aquesta modalitat està en auge i necessita d’una bona formació esportiva -el desplaçament en el campionat es a pedals o pala-, d’un coneixement del medi i de les tècniques en les arts de pesca, i també permet, com mostra el poble esquimal, fugir de l’estacionalitat ja que es pot practicar durant tot l’any si les característiques de la mar, sobretot de l’alçada de l’onada...,ho permet. A les aigües de Badalona el matí del diumenge va ser variat. A les 8h del matí es va sortir de la rampa del moll adossat del pantalà L sense problema fins que a les 11.30h va entrar mar arrissada amb vent de garbí que va anar augmentant fins que a les 12.30h s’alçaven onades de més de 0,50 metres, fent-se complicada la navegació en caiac.  Les tres embarcacions que traslladaven als jutges – Xavier Vera i Juan Miret- i a l’organització i que assistien en temes de seguretat van augmentar l’atenció en aquest moment sense que, a pesar d’algun avís d’algun participant, s’hagués de remolcar ni calgués actuar. Tothom va entrar per la bocana abans de les 13.00h pels seus propis mitjans sense problema.

La tendència a l’alça en la pràctica, la programació d’un calendari de proves cada cop més intens i la ràpida incorporació de millores i nous materials està atraient el sector a aquest mercat, que es va fer present en aquesta cita esponsoritzant el campionat a través de la cessió de caiacs per als tres primers classificats i per a la peça major gràcies al suport de firmes o botigues especialitzades com Abordo, Víking, Galaxy,  Fish4Kayak. Els deu primer classificats i la bossa dels presents que s’acompanyava amb la inscripció també estava nodrida de presents gràcies a, principalment, Feelfree, Gamefisher, Gran Kaptura, Store Fisher, JJpescaesport, Ufispro, Savagers, Takumi, i Fisoco.

Posteriorment a la pesada, el recompte i la proclamació de campions i el lliurament de premis -que va comptar amb la presència de Rosa Trenado, regidora de Medi Ambient de Badalona, Imanol Sanz, gerent de Marina de Badalona, Francesc Estrada de la Federació Catalana i Pablo Calatayud, de l’Espanyola- es va fer la cessió dels 160 quilos de peix capturat a RAUXA, comunitat terapèutica d’addicions sense ànim de lucre que compta amb un menjador social. Evidentment, també es va informar de la relació de captures a l’administració. Destacar, per número de peces, la presència més nombrosa, per ordre, de sorells, besuc blanc, verats, pagells i lloritos.

L’organització del Campionat (Club Pesca Caiac Taurons Catalunya/Port de Badalona/Ajuntament de Badalona, amb  la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i la Federación Española de Pesca y Cásting) està satisfeta amb el desenvolupament de la cita esportiva a partir, especialment, de les opinions dels participants. Destacar la  important vessant de convivència d’aquest tipus de cites, valor clau que, un cop a l’aigua, es transforma en una sana competitivitat. 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera