Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 05 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 23/10/2019

Avui s’inaugura a l’Espai Betúlia de Badalona l’exposició “Patufet on ets? Aureli Capmany, 1868-1954”
- La mostra, que es podrà visitar fins al 7 de gener de 2020, s’estructura en deu mòduls temàtics amb imatges, textos i objectes.

L’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres (carrer d’Enric Borràs 43-47), inaugura aquest dimecres, 23 d’octubre, a les 19 hores, l’exposició “Patufet on ets? Aureli Capmany, 1868-1954” que es podrà visitar fins al 7 de gener de l’any que ve.

Aureli Pau Pere Capmany Farrés neix l’any 1868 a Barcelona, fill d’una família amb botiga i obrador de cistelleria. L’any 1900 decideix els dos grans temes que el guiaran tota la vida: el folklore de Catalunya i la història de Barcelona. Autor de més de sis-cents textos, desenvolupa una gran activitat al voltant de les cançons, les danses, les rondalles, les festes, els costums, els jocs, les arts escèniques, etc. És impulsor de nombroses iniciatives culturals i ciutadanes, col·labora en nombroses entitats culturals, funda orfeons i esbarts dansaires, explica rondalles i imparteix conferències per tot Catalunya. Un dels seus projectes més estimats és la revista infantil En Patufet, que idea, dirigeix i edita durant l’any 1904. Capmany va morir a Barcelona el 9 d’octubre de 1954.

L’exposició s’estructura en deu mòduls temàtics amb imatges, textos i objectes. Els àmbits tractats són:

1. Aureli Capmany Farrés

2. En Patufet

3. Cançons i crits, orfeons i corals

4. Rondalles, contes, romanços i llegendes

5. Balls i danses, imatgeria festiva

6. Festes i costums, sants, santes i marededéus

7. Els jocs i les joguines

8. La ciutat de Barcelona

9. Gremis i confraries, oficis

10. Teatres, espectacles i titelles

La mostra es completa amb la projecció d’un audiovisual en forma d’auca que recorda la vida de Capmany en diverses facetes d’un llibre-catàleg de títol homònim a cura de Montserrat Garrich, comissària de l’Any Aureli Capmany i de l’exposició.

Activitats complementàries

-       Dimecres, 6 de novembre, a les 18 hores. L’hora del conte: Patufet, on ets? A càrrec d’Ana María García

-       Dimecres 4 de desembre, a les 18, espectacles per a nens de 3 a 8 anys El Patufet és un robot?, a càrrec de La Cordonella.

L’exposició està produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i s'exhibeix a la ciutat en conveni amb l'Ajuntament de Badalona.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera