Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 22/10/2019

Badalona torna a impulsar la prevenci del consum dalcohol amb el programa educatiu Menors ni una gota
- Des daquest dimecres 23 doctubre i fins al mes de mar, 21 centres educatius de la ciutat participaran en les activitats del programa.

Aquest dimecres 23 d’octubre començant a impartir-se a 21 centres de Badalona les sessions formatives del programa “Menors ni una gota”, una iniciativa que té com a objectiu reduir el nombre d’adolescents que beuen alcohol, retardar l’edat d’inici en el consum i minimitzar la quantitat d’alcohol que consumeixen aquells joves que ja beuen. Les formacions d’aquesta nova edició del programa estan dirigides a  alumnes de 1r d’ESO fins a batxillerat i les famílies d’aquest jovent.

L’alumnat participant coneixerà de primera mà els problemes associats al consum prematur d’alcohol mitjançant dues sessions teoricopràctiques per grup, d’una hora de durada cadascuna, en què s’abordaran temes com les conseqüències del consum abusiu d’alcohol a curt i llarg termini, els efectes de l’alcohol en la conducció, com actua l’alcohol en l’organisme i quins són els motius pels quals els menors d’edat haurien de fer un consum zero d’alcohol. De la mateixa manera, es tractarà d’aportar informació rigorosa per desmentir els mites que els menors tenen associats al consum d’alcohol i els seus efectes.

El programa ja es va realitzar l’any anterior a 18 centres educatius de la ciutat amb la participació de 1856 alumnes i 74 famílies i enguany s’augmenta el nombre de centres participants a 21. La formació del curs 2018-2019 va comptar, segons una enquesta realitzada, amb un grau de satisfacció de 4,9 sobre 5.

Els centres on s’impartiran les formacions són:

-       IES Badalona VII

-       Col·legi Badalonès

-       Escola Nen Jesús de Praga

-       Col·legi Lestonnac

-       Escola Maria Ward

-       IES Pompeu Fabra

-       Escola Betúlia

-       Escola Laietània

-       IES Baetulo

-       IES Ventura Gassol

-       Col·legi Ramiro de Maeztu

-       Centre d’Estudi Joan Maragall

-       Escola Jesús i Maria

-       IES La Llauna

-       IES Barres i Ones

-       Col·legi Cultural

-       Escola  FPLlefià

-       Escola Arrels Esperança

-       Escola Arrels Blanquerna

-       Col·legi Boix

-       IES Enric Borràs

Aquest programa es porta a terme gràcies al conveni de l’Ajuntament de Badalona amb la Fundació Alcohol i Societat amb el suport de la Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Bosch i Gimpera.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera