Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 20/10/2019

Emoció, solidaritat i bàsquet al Teatre Zorrilla en el curt ‘Stronger Together’, produït per Ricky Rubio i que explica la seva relació amb en Luca, un nen malalt de càncer
- El documental aconsegueix l’aplaudiment unànime del públic que elogia el realisme del documental i la sinceritat d’un emocionat Luca de la Vega.

El Teatre Zorrilla va esclatar en un aplaudiment unànime quan el jove Luca de la Vega va agafar la paraula des de dalt de l’escenari adreçant-se al públic que omplia la platea i només va poder “aquest curt explica la relació entre Ricky Rubio i jo. La meva història és...” i va ser incapaç de seguir tot tapant-se la cara amagant un inici de plor. Tot això passava minuts abans que es projectés Stronger Together, el curt que explica la seva relació amb el jugador de bàsquet Ricky Rubio.
Era la culminació d’un matí ple d’emocions viscut per Luca de la Vega, el nen que ha superat un limfoma limfoblàstic després d’un dur tractament mèdic que el va apartar del bàsquet durant un any. Luca, acompanyat en tot moment per la seva família i Álex Torres, el director del curt, va assistir a la presentació del curt a FILMETS Badalona Film Festival.
Stronger Together es un curt produït pel jugador de bàsquet Ricky Rubio i la seva fundació. Es tracta d’un documental de 15 minuts dirigit per Àlex Torres que explica la història d’en Luca, un nen malalt de càncer i que també juga a bàsquet en un equip de Mataró, i Ricky Rubio, jugador del Phoenix Suns, de la NBA. El missatge que es vol transmetre a la pel·lícula és que fins i tot els desafiaments que semblen impossibles es poden superar si es treballa en equip.
Stronger Together s’ha vist en primícia a tot el món al FILMETS Badalona Film Festival. El curt s’ha rodat a Nova York, Salt Lake City i Barcelona.
 
Un partit contra el càncer que acaba en victòria
La relació entre Ricky Rubio i en Luca comença quan l’entrenador del nen li explica a Ricky que té un jugador del seu equip greument malalt i que aquest el voldria conèixer. La sorpresa es produeix quan Ricky Rubio es presenta a casa d’en Luca per conèixer-lo personalment. És aquí quan comença el que el curt defineix com un joc d’equip entre ells dos i els metges amb l’únic objectiu de combatre el limfoma limfoblàstic que té l’infant. El que semblava un partit perdut es transforma en una victòria per a tothom, sobretot per a en Luca.
El director del documental, Àlex Torres, s’ha adreçat al públic dient que “el documental mostra una historia que no és fàcil d’explicar, però que sortosament té un final positiu. És una historia autèntica en tots els seus aspectes i explicada per persones que existeixen de veritat”. Per Álex Torres que el curt s’hagi estrenat a Badalona “és encara una satisfacció molt més gran perquè és la ciutat que ha vist créixer esportivament Ricky Rubio i on el bàsquet té un paper fonamental”.
En la presentació d’Stronger Together, Ricky Rubio explica que "el documental sobre el procés de curació d’en Luca és un dels projectes a què he dedicat més afecte personal fins ara i més esforços des de la fundació".
 
La fundació de Ricky Rubio
The Ricky Rubio Foundation és una iniciativa solidària del jugador que té com a objectiu fomentar la recerca per combatre el càncer de pulmó i fer del bàsquet una eina d'inclusió social.
Després de l'èxit de la relació entre la fundació i Luca, la iniciativa s'ha ampliat a tres nens més a què, un cop tinguin l'alta mèdica, Ricky Rubio convidarà a un partit de la NBA aquesta temporada.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera