Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 06 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 27/10/2019

A #BSAEnsVacunem, campanya de BSA per potenciar la vacunació de la grip especialment als grups de risc

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) inicia aquest 28 d'octubre la campanya de vacunació antigripal estacional, adreçada especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situacions d'alt risc, com ara els professionals de la salut. Com a novetat, aquest any entre els grups de risc, s’han afegit els infants d’entre els 6 mesos i els 2 anys d’edat amb antecedents de prematuritat (de menys de 32 setmanes de gestació).

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a:

·         Les persones de 60 anys o més.

·         Els infants (a partir dels 6 mesos) i les persones amb malalties cròniques de salut (respiratòries, cardiovasculars, neurològiques, renals, hepàtiques o diabetis).

·         Obesitat mòrbida.

·         Malaltia celíaca.

·         Infants d’entre els 6 mesos i els 2 anys d’edat amb antecedents de prematuritat (de menys de 32 setmanes de gestació).

·         Les persones internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.

·         Les dones embarassades.

·         Les persones que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com és el cas dels professionals de la salut i serveis socials o cuidadors. Els professionals que realitzen serveis especials per la comunitat com és el cas de policies, bombers, personal de protecció civil o que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries.

Els mesos d'octubre i novembre són els recomanats per rebre la vacuna amb la finalitat d’assolir una cobertura vacunal òptima quan comenci l’activitat gripal entre desembre i gener.

El 28 d'octubre és el tret de sortida de la campanya de vacunació de la grip i, per tant, les vacunes estaran disponibles als Centres d’Atenció Primària (CAP) gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA). Per potenciar la vacunació, BSA aposta per la campanya «A #BSAensvacunem» perquè els professionals de l'organització sanitària i social municipal donin exemple a la ciutadania i conscienciïn les persones que la millor manera d’evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d'higiene com rentar-se les mans de manera regular.

Amb aquest esperit, s’han planificat una sèrie d'accions digitals per tal d'acabar amb els mites al voltant de la grip i la vacuna. Cal recordar que l’any passat la grip va causar a Catalunya 1145 casos greus hospitalitzats, dels quals el 69,3% eren persones no vacunades. 

Precisament, el Departament de Salut ha impulsat la campanya “Un hivern sense BRRR’ per informar als col·lectius de risc i als professionals sanitaris sobre les campanyes de vacunació, i també per prevenir les malalties hivernals, sobretot el refredat, la grip i la bronquiolitis, a través de consells de salut que previnguin la malaltia i el contagi.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera