Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 5/11/2019

Comença l'enderroc de l'edifici del passatge de la Torre 16
- La primera fase de l’operació es farà de manera manual amb quatre operaris que treballaran suspesos d’una grua.

Foto: Ajuntament BDN Foto: Ajuntament BDN

Aquest dimarts al matí ha començat l’enderroc de l’edifici del passatge de la Torre número 16, situat al barri de La Salut de Badalona, després que la passada setmana es determinés que l’immoble estava en situació de col·lapse imminent. La primera fase de l’operació es farà manualment per tal de garantir la seguretat del veïnat, de les persones que treballen en la demolició i de les propietats adjacents a l’edifici afectat.

En aquesta primera fase manual, que podrà perllongar-se durant les pròximes setmanes, treballaren quatre operaris assegurats i suspesos d’una grua que s’encarreguen de retirar a poc a poc l’estructura de l’edifici. Una segona grua fa tasques de suport als treballadors i transporta el cistell on s’aboquen les runes i els elements resultants de la demolició de l’edifici.

Les tasques d’enderrocament han començat des de la part superior de l’edifici pel costat dret del seu cos, on es pot veure un gran forat a la façana, i continuaran per l’altra banda, que es considera més estable.  Es preveu que aquesta fase es perllongui fins a arribar a la segona planta de l’immoble, moment en el qual es podrà assegurar l’estructura de la construcció i els treballs de demolició podran realitzar-se mitjançant elements mecànics.

Abans de començar l’enderroc, l’alcalde Álex Pastor i el quart tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Seguretat, Govern i Territori, Rubén Guijarro, han mantingut una reunió amb els tècnics de l’obra per tal de valorar les condicions meteorològiques que poguessin alterar l’inici de l’operació. En aquesta trobada s’ha marcat com a prioritària la seguretat dels veïns i operaris i s’ha explicat que amb un vent de més de 50 quilòmetres per hora o condicions molt extremes s’haurà d’aturar momentàniament l’esfondrament.

Durant l’atenció realitzada davant els mitjans de comunicació, el regidor Rubén Guijarro ha destacat la tasca realitzada pels tècnics municipals per tal de gestionar tan ràpidament aquesta situació i ha agraït la col·laboració dels Bombers de la Generalitat,  la Guàrdia Urbana de Badalona i el CUESB durant els darrers dies.

Foto: Ajuntament BDN Foto: Ajuntament BDN

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera