Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 03 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 12/11/2019

El documental "Lesbos. Una illa que espera", produït per Badalona Comunicació, es projectarà al Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona
- La presentació es farà el divendres 22 de novembre a les 16 h al cinema Texas, ubicat al carrer Bailén.

El documental "Lesbos. Una illa que espera", produït per Badalona Comunicació es projectarà al Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, que es farà del 14 al 25 de novembre. El documental, que opta a algun dels premis que atorga el festival, mostra la realitat de la illa de Lesbos i del camp de refugiats de Moria on hi malviuen milers de persones.
 
"Lesbos. Una illa que espera" es projectarà el divendres 22 de novembre, a les 16 hores, al cinema Texas, ubicat al carrer Bailén, 205. Un cop acabada la projecció del documental es farà una taula rodona que versarà sobre el tema dels refugiats.
 
El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona és el certamen cinematogràfic independent dedicat als drets humans més antic d'Espanya. Al llarg de la seva trajectòria ha projectat pel·lícules de tots els gèneres amb un nexe comú: la denúncia dramàtica d'explotació i injustícia que pateixen persones o col·lectius arreu del món.
 
"Lesbos. Una illa que espera" és un documental de 52 minuts dirigit per Raül López, creador de continguts i realitzador de Badalona Comunicació, i Susana Soldado, periodista de Badalona Comunicació. Aquesta producció de Badalona Comunicació també té el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona, així com la col·laboració de l'organització Lesvos Solidarity.
 
Un festival amb més de 100 pel·lícules
En la 15a edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona estan programades més de 100 pel·lícules, algunes d'alta qualitat cinematogràfica i d'altres més modestes, però totes amb una forta càrrega de denúncia.
 
Entre d'altres temes, les produccions triades abordaran qüestions com el canvi climàtic, la llibertat d'expressió, la pobresa o l'auge de l'extrema dreta, aspectes de plena actualitat en aquests moments.
 
El drama diari del camp de refugiats de Moria, a Lesbos
"Lesbos. Una illa que espera" és un projecte audiovisual on s’explica que l’any 2015 Europa va viure una de les crisis migratòries més importants des de la Segona Guerra Mundial. Prop d’un milió de persones van arribar a les costes europees fugin de conflictes bèl·lics. Només a Lesbos, una illa grega de 86.000 habitants, n’hi varen arribar mig milió, la major part dels quals l’utilitzaven com a lloc de pas cap a d’altres països. Tanmateix, la base militar de Moria, a Lesbos, es va reconvertir en un camp de refugiats per a 2.500 persones. Durant l’any 2018, quan es va fer el documental, la xifra de persones registrades va arribar a ser de 8.000.
 
"Lesbos. Una illa que espera" és una mirada a les múltiples conseqüències tant per a les persones refugiades com per als habitants locals, que intenten recuperar la normalitat veient com la situació al camps altera la cohesió social i la convivència.
Foto: BDN Comunicació Foto: BDN Comunicació
Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera