Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 03 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 20/11/2019

Generar empatia a les aules, el missatge de la proposta pedagògica d’Open Arms per a les escoles que centra la segona conferència del cicle Anar a Mar
- Àngels Schjaer, l’assessora pedagògica de PROA, ho explicarà dijous 21 de novembre a les 19h al Centre d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona.

Des d’Open Arms han començat un nou projecte educatiu arran de l’experiència al mar. Després d’escoltar testimonis de vida a bord han decidit que toca compartir les històries i crear una metodologia que treballi l’empatia, els drets humans i el pensament crític. L’acció de l’oenagé badalonina sempre ha estat vinculada amb la comunicació i sensibilització. En els 4 anys d’existència han arribat a 30.000 alumnes de 400 escoles d’arreu de l’Estat. Ara n’han fet mètode. Han donat format pedagògic a una acció inicial més improvisada com a resposta àgil a les demandes d’anar a les escoles i han elaborat una oferta pedagògica en línia amb els requeriments curriculars i d’educació en valors sobre els Drets Humans i l’empatia.  Aquesta nova metodologia és coneguda com Educació per la Llibertat que rau en facilitar competències a l’alumnat per relacionar-se sense tenir en compte origen, color o religió, sinó potenciar relaciones enriquidores, solidàries i positives a través del reconeixement dels sentiments dels altres.

Aquest és el contingut de la segona conferència del cicle “Anar a Mar”, convocada pel 21 de novembre a les 19h al Centre d’Activitats Nàutiques i que, com sempre en aquestes dates i ja per quart cop, es fa coincidir amb el senzill i simbòlic encesa de llums de Nadal en el passeig dels restaurants.  També hi participaran Laia Roca i Mònica Ortega, coautores del conte “Blau. Què amaga l’horitzó” , amb il·lustracions de Gemma Aguasca, publicat per Pol·len Edicions a través d’una campanya de micromecenatge que encara és oberta. El llibre pretén matenir viva la memòria dels qui han perdut la vida en la mar, a través d’una història de valors i crítica explicada amb sensibilitat.

Les ponents d’aquesta cita són l’Àngels Shjaer i la Laia Roca i la Mònica Ortega. Anem per ordre. Ciutadana del món, com ella mateixa es defineix,   amb una trajectòria multicultural, Àngels Shjaer forma part del Departament Educació de l’ONG PROA (Proactiva Open Arms). Assessora pedagògica del Projecte Origen (Senegal) i del projecte pedagògic de la Missió Open Arms a les Aules, concebut per sensibilitzar sobre la tasca de protecció de la vida, i a terra com a defensa dels Drets Humans fonamentals i per reflexionar sobre el dret a migrar i fomentar l’esperit crític amb el grup.

Pel que fa a la Laia Roca i la Mònica Ortega són amants de les lletres, com a professores de llengües i també són mares i persones actives en la crítica de la tragèdia que es viu al Mediterrani, des del punt de vista ecològic i humanitari. Totes dues van coincidir perquè els seus fills comparteixen escola i van aventurar-se a escriure el conte, els beneficis del qual aniran a Open Arms.

Marina de Badalona i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àrea de Medi Ambient, Desenvolupament Industrial i Innovació de l’Ajuntament de Badalona)  vam iniciar dijous 7 de novembre la 5a edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on especialistes de diferents disciplines aborden temes d’actualitat o investigació vinculats amb el mar. La primera ponent va ser la científica Anna Bozzano, i continuaran

· El dijous 23 de gener de 2020 parlarem de canvi climàtic, mar i el nostre territori amb Mercè Rius, Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

· El dijous 20 de febrer de 2020 dedicarem en el marc del 90 aniversari del quetx Ciutat Badalona a la navegació tradicional, amb representants de l’Associació d’Amics del Quetx i de la Federació de Patrimoni Marítim, el Museu Marítim i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

· El dijous 19 de març de 2020 convoquem al Museu de Badalona per obrir focus sobre el vincle del mar i el vi i l’expansió de Baetulo de la mà de l’arqueòloga Clara Forn,

· El dijous 16 d’abril de 2020 tancarem el cicle, de nou al Port, amb un debat a l’entorn de temes vinculats amb la Fira Inicia’t.

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera