Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 21/11/2019

Avui s’inaugura al Museu de Badalona l’exposició “Enric Giralt, periodista de la Transició”
- La mostra, que recull 125 fotografies d’aquest fotoperiodista badaloní, ens conviden a viatjar a l’època de la Transició tal com es va viure a Badalona.

Foto: Enric Giralt

Enric Giralt, membre de l’equip de redacció de diferents mitjans de premsa escrita, aviat va passar als mitjans audiovisuals i va treballar, per exemple, a Televisió Espanyola (TVE). Periodista de carrer i militant d’esquerres convençut de la necessitat de l’activisme reivindicatiu, ens va deixar un recull d’imatges de gran valor històric. Gràcies a les seves instantànies es pot conèixer que va passar a la Badalona de finals dels anys 70.

Observador d’excepció dels canvis polítics i de les reivindicacions veïnals, va posar l’ull de la seva càmera al servei de la ciutadania per explicar com s’estaven gestant i gestionant els canvis polítics, urbanístics i socials de la Transició a Badalona.

Veure les 125 imatges que formen la mostra és fer un viatge a la memòria col·lectiva d’un dels moments més importants de la història recent i pot fer recordar als assistents alguna d’aquestes reivindicacions que van contribuir a fer de Badalona una ciutat millor.

El Museu de Badalona homenatja i recupera la figura d’aquest fotoperiodista amb una àmplia mostra del fons que porta el seu nom i que conserva l’Arxiu d’Imatges de la institució des que la família en va fer donació.

L’exposició es podrà visitar fins al 16 de febrer de 2020.

Activitats complementàries de l’exposició

Dijous 16 de gener de 2020, a les 19 hores

El periodisme i els periodistes locals al final del franquisme i durant la Transició, a càrrec de Santiago Vilanova, periodista, director de La Voz de Badalona entre 1973 i 1976.

Dijous 23 de gener, a les 19 hores

Els programes informatius de TVE Catalunya de la Transició a l’actualitat, a càrrec d’Esteve Crespo, periodista i professor associat del departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Diumenge 26 de gener a les 11 hores

Visita comentada a l’exposició per M. Dolors Nieto, historiadora i conservadora del Museu.

Dijous 30 de gener, a les 19 hores

Presentació de la publicació El moviment veïnal al Barcelonès Nord (1954-1987), adaptació de la tesi doctoral de José Miguel Cuesta Gómez.

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores.

Diumenges i festius 10 a 14 hores.Foto: Enric Giralt Foto: Enric Giralt

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera