Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 21/11/2019

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona organitza una xerrada sobre els joves migrants sols
- L’acte s’emmarca dins la programació de la Setmana dels Drets dels Infants que Badalona celebra fins el dia 24.

Aquest dijous, 21 de novembre, a les 17.30 hores, a l’Espai Betúlia, i dins de les activitats de la Setmana dels Drets dels Infants que a Badalona es celebra fins dimarts 24 de novembre, s’ha programat la taula rodona “Infants i joves de tota MENA, tots tenen drets!” organitzada per la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB).

A l’acte, que obrirà la regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes i vicepresidenta de la TIAB, Aïda Llauradó, hi participarà la doctora en bioètica i ètiques aplicades, Júlia Martín, i quatre joves que han migrat sols i actualment viuen a Badalona. La taula serà moderada per la secretaria tècnica de la TIAB, Sílvia Navarro.

Amb aquesta activitat la TIAB vol promoure un espai per reflexionar col·lectivament a l’entorn de la realitat dels menors que migren sols i els reptes amb que aquesta ens interpel·la com a persones i com a ciutat, que tenim la responsabilitat de garantir els seus drets.

La primera tinenta d’alcalde, regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes i vicepresidenta de la TIAB, Aïda Llauradó, s’ha mostrat convençuda que “només mitjançant l’apropament a l’altre i la comprensió de quina és la seva realitat, i el diàleg en clau positiva i empàtica, serà possible construir convivència i aconseguir que Badalona sigui una ciutat oberta, acollidora, justa i diversa, una ciutat que ofereixi oportunitats a tothom qui vulgui formar-ne part i contribuir a fer-la millor."

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) es va constituir al novembre de 2016 i és una estructura de treball en xarxa i transversal, que promou l’acció cooperativa entre els actors que, des de diferents àmbits, treballen a la ciutat amb infants, adolescents i famílies. Actualment, formen part de la Taula més d’un centenar de serveis, entitats i col·lectius diversos. Els infants també estan representats a la TIAB, mitjançant el Consell dels Infants (CIB) que també forma part de la Taula.

La missió de la TIAB és treballar per oferir als infants i adolescents de la ciutat, en els diferents àmbits de la vida quotidiana, el màxim d’oportunitats vitals i suports per al seu desenvolupament i benestar, garantint a la pràctica i de forma efectiva els drets dels infants. Per a més informació veure: www.tiab-badalona.cat.

Una vegada finalitzada la taula rodona es celebrarà el tercer aniversari de la constitució formal de la TIAB, amb un berenar intercultural típic del Marroc i de Catalunya, elaborat per joves que han migrat sols i que ara viuen a Badalona. També es presentarà, com l’any passat, la postal commemorativa del tercer aniversari de la TIAB, realitzada per una il·lustradora badalonina.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera