Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 25/11/2019

Badalona celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
- El dijous 28 de novembre es fa un acte per seguir promovent la idea i la pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Aquest proper dijous, 28 de novembre, a partir de les 18 hores, es projectarà al Conservatori Professional de Música de Badalona (carrer del Pare Claret, 2) el documental Hamza: un viatge de mil passes i l’espectacle Música i màgia d’aprop, per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora que es celebra el 30 de novembre.

Des de les 18 hores i fins a les 19.15 hores, es podrà assistir a la projecció i cine-fòrum del documental Hamza: un viatge de mil passes, dirigit per Vidal Sabater. Posteriorment, de 20 a 20.45 hores, es fa l’espectacle Música i màgia d’aprop, dins del cicle Ja és dijous!, a càrrec de Guillem Bautista, violoncel i màgia, amb música de J. S. Bach.

Aquest acte, promogut pel Conservatori Professional de Música de Badalona i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, té com a objectiu aprofundir en el coneixement, la idea i la pràctica de Badalona com a ciutat educadora en relació, especialment, al contingut dels vint principis de la Carta de Ciutats Educadores a la qual l’Ajuntamemt de Badalona s’hi va adherir en el 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Barcelona l’any 1990.

Entre altres idees el preàmbul de la Carta expressa que una “ciutat educadora ha d’exercitar i desenvolupar aquesta funció de manera paral·lela a les tradicionals (econòmica, social, política i de prestació de serveis), amb una atenció especial a la formació, la promoció i el desenvolupament de tots els seus habitants. Atendrà sobretot els infants i els joves, però amb voluntat decidida d’incorporació de persones de totes les edats a la formació al llarg de la vida.”

Per acomplir aquesta idea i els principis i compromisos que es determinen en la Carta cal que segueixi creixent la voluntat i l’acció intencionada i conjunta dels centres educatius, escolars i de lleure, de les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) i de les entitats socioeducatives, culturals i esportives, de les empreses, dels comerciants, dels serveis de l’administració i de les xarxes territorials que, d’una manera intencionada, treballen per i amb les persones, per a una ciutat de progrés, més justa i cohesionada.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera