Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 03 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 13/12/2019

Participació activa del Barcelonès Nord al 14è Congrés del PSC

Foto: Comunicació PSC

La federació socialista acudeix al màxim òrgan del PSC amb una delegació de 138 militants que comença aquest divendres 13 de desembre al Palau de Congressos de Barcelona. Diferents companys i companyes participen activament en les ponències que es sotmetran a debat.

El Partit del Socialistes de Catalunya celebra els dies 13, 14 i 15 de desembre el seu 14è Congrés, en què s'haurà de renovar la direcció i aprovar els documents programàtic pel proper període. Després del procés de primàries per elegir la figura del Primer o primera secretària  en què només es va presentar Miquel Iceta, els delegats i delegades hauran de ratificar el candidat de nou com a Primer secretari, debatre l'informe de gestió de la direcció sortint i votar la composició de la nova executiva nacional així com d'altres òrgans de direcció i una part dels consellers i conselleres nacionals.

Al conclave socialista participen 138 militants entre delegats/des i observadors/es de la Federació del Barcelonès Nord que inclou les agrupacions de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana. Aquests han estat elegits a les darreres setmanes a les corresponents assemblees locals, d'acord a la ràtio de nombre de militants fixada pel reglament del congrés. Els 92 delegats o delegades s'enquadren en alguna de les 5 comissions del Congrés, amb veu i vot; els 46 observadors i observadores tenen presència a les comissions, però sense vot. A més hi ha la figura del convidat i convidada al Congrés.

Així, Badalona serà l'agrupació més nombrosa amb 50 delegats/es i 25 observadores/es. Segueix Santa Coloma de Gramenet, amb 30 i 15; Sant Adrià de Besòs, amb 8 i 4; Tiana, amb 3 i 1; i Montgat amb 1 i 1.

Durant el cap de setmana en cinc comissions es debatran els documents programàtics en cinc comissions: document d'estratègia política, programa i organització amb els estatuts i el codi ètic. En la redacció dels documents i al capdavant de la ponència hi figuren membres de la federació com la diputada al Congrés de Madrid, Lídia Guinart (apartat d'igualtat i feminisme); el diputat al Parlament, Raül Moreno (inclusió social); l'ex-regidor colomenc, Jordi Mas (habitatge); o el regidor badaloní, Rubén Guijarro (organització). Els i les militants han tingut un període per presentar les esmenes als documents que es debatran a les comissions.

Pel Primer secretari del Barcelonès Nord, Esteve Serrano aquest Congrés "torna a demostrar la vitalitat i el compromís del nostre territori amb el projecte de consolidació de les polítiques progressistes i nítidament d'esquerres". Per Serrano el lema del Congrés "Som justícia social, ecologia i feminisme, és un reflex fidel dels principis que inspiren la nostra acció política. Només cal repassar la realitat als municipis on governem".

Després de la celebració del Congrés Nacional, a finals de gener,  s'iniciarà el procés de celebració dels congressos de federació i posteriorment de les agrupacions.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera