Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 09 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 23/12/2019

Guanyem Badalona reclama al govern que finalitzi els tràmits per protegir el Turó de l’Enric
- El PSC va frenar la possibilitat de fer una permuta necessària per municipalitzar els terrenys del turó.

Foto: Guanyem Badalona

Al ple del passat dimarts 17 de desembre, Dolors Sabater, en el torn de precs i preguntes, va demanar al govern del PSC i Comuns que ara que es dissol el Consell Comarca incorporin al patrimoni municipal els terrenys del Consell Comarcal que s’havien escollit durant el seu mandat per fer l’intercanvi de propietats i el canvi de planejament per consolidar la protecció del Turó de l’Eric. I que consolidin la protecció pendent. Aquesta modificació prevista per possibilitar la protecció de l’espai natural, es troba detallada en l’informe del Departament de Planejament urbanístic de l’Ajuntament de Badalona amb data maig de 2018, i detalla el procediment que es seguiria per arribar a la completa titularitat pública del Turó de l’Enric, però segons ha pogut saber Guanyem Badalona en Comú després de la moció de censura el govern del PSC va aturar aquest procediment. 

El document que va deixar fet el govern de Dolors Sabater el maig de 2018, moment en què s’estaven fent gestions amb el Consell Comarcal per poder-lo tirar endavant, concretava la possibilitat de reubicació del tanatori que pretén construir l’empresa Mèmora, que hauria acceptat el canvi d’ubicació, mitjançant una permuta. Aquesta gestió hauria deixat el Turó de l’Enric protegit en la part més complexa, la que pertany a la propietat privada i està subjecta a ús d’equipament sanitari, però després de la moció de censura, i malgrat les preguntes i precs que els grups municipals van adreçar al govern del PSC al respecte, no s’ha avançat cap tràmit per fer-ho possible. 

Durant el mandat de Dolors Sabater, la protecció del Turó de l’Enric va ser un tema prioritari que ocupà l’executiu local. El govern tripartit va evitar la construcció d’un supermercat Mercadona que requeria una canvis de planejament que el govern del PP havia deixat iniciats, i que estava vinculat a la construcció d’un centre per a Badalona Capaç. El centre ocupacional es va aconseguir reubicar a uns altres terrenys, després diferents alternatives proposades i rebutjades per la Fundació, convertint-se aquest en un conflicte important durant el mandat.  Amb aquesta actuació l’ajuntament evitava també la construcció d’un tanatori als terrenys privats, mitjançant una permuta, aconseguint un tracte amb el Consell Comarcal del Barcelonès i amb els propietaris de terrenys privats del Turó. Segons afirmen fonts del partit municipalista, l’informe està complet, i hi ha acord de totes les parts però falta que el govern local faci les darreres gestions per efectuar aquesta permuta i emprendre accions definitives de protecció del Turó. 

Passada la moció de censura feta per el PSC, PP i C’s que va investir a Alex Pastor com a alcalde, el nou govern socialista va congelar aquesta permuta i va anunciar que treballaria en una altra alternativa que mai s’ha presentat. Passats gairebé dos anys, no s’han iniciat accions de cap mena per la protecció de l’espai natural del Turó de l’Enric en aquesta part privada, malgrat la persistent reclamació veïnal.

Segons afirma la presidenta del grup municipal, Dolors Sabater “Mémora havia entrat petició de llicència per fer aquesta construcció i era important resoldre la permuta amb urgència, per això no s’entén que des del PSC primer i del PSC i Comuns ara, no s’estiguin fent les gestions que pertoca per accelerar la protecció del Turó de l’Enric”.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera