Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 02 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 24/1/2020

El Centre Cultural El Carme de Badalona acull, del 28 de gener al 12 d’abril, l’exposició col·lectiva “Recién pintado”
- La mostra permetrà que el públic pugui veure com els artistes intervenen directament a les parets de la sala d’exposicions.

La sala d’exposicions Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (C/ de Francesc Layret, 78- 82) presenta “Recién pintado” una exposició col·lectiva de deu artistes que tenen dos vincles en comú: la intervenció al carrer i la ciutat de Badalona. La mostra es podrà visitar des del dimarts 28 de gener fins al diumenge 12 d’abril.

Aquests artistes representen una cultura i un estil de vida que va començar als anys noranta amb el graffiti i el hip-hop, expressions artístiques que transmetien missatges de protesta política i lluita social, i que han evolucionat fins a l’actualitat. En el cas del graffiti, per seguir llençant missatges reivindicatius i alhora dignificar els espais oblidats de les ciutats tot omplint les parets i murs abandonats de murals.

En aquesta ocasió, els artistes no intervindran al carrer ni arribaran amb les seves obres ja acabades preparades per col·locar, sinó que crearan les seves obres a la Sala Josep Uclés.

El públic podrà accedir a la sala d’exposicions mentre els artistes intervenen a les parets i als espais i compartir així amb ells el work in progress -procés creatiu, artístic i de treball-, que normalment fan al carrer o al seu estudi.

L’exposició tindrà dues etapes:

  1. La primera durarà del 28 de gener a l’1 de març. Cada setmana dos artistes intervindran en els seus espais respectius. D’aquesta manera es creen sinergies i diàlegs entre ells. Durant cinc setmanes, la sala d’exposicions s’anirà transformant progressivament en un nou espai ple de colors i formes procedents dels llenguatges artístics de cada artista.
  2. La segona etapa començarà el 3 de març, dia de la inauguració, data en què els artistes ja hauran acabat les seves intervencions i el públic ja en podrà gaudir fins al 12 d’abril.

La mostra és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i la Universitat de Barcelona i el Museu de Badalona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada a l’exposició és lliure en horari de dimarts a divendres, de 16:30 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h; i diumenges d’11 a 14 h. Cada diumenge hi ha una visita guiada a les 12 h.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera