Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 24/1/2020

Primera inspecció visual per comprovar l’estat del pont del Petroli després del temporal d’aquesta setmana
- S’han detectat diverses afectacions estructurals que s’avaluaran tècnicament durant els pròxims dies.

Foto: Comunicació BDN

Aquest divendres al matí s’ha realitzat la primera inspecció tècnica per comprovar en quin estat es troba el pont de Petroli de Badalona després del fort temporal patit a Catalunya durant els darrers quatre dies. En la visita han participat treballadors de l’empresa que es va encarregar de la reparació del pont l’any 2017, tècnics municipals i la regidora de l’Àrea de Medi Ambient, Rosa Trenado.

La primera inspecció visual de la part emergida ha servit per comprovar in situ com s’ha trencat completament l’estructura i confirmar que ha desaparegut la part final de la passera, la que uneix el pont amb la plataforma on està col·locada l’estació meteorològica. La part desapareguda estava conformada per dos pilars que possiblement hauran quedat submergits. S’espera que en la inspecció submarina de la zona que es realitzarà quan l’estat de la mar ho permeti (previsiblement la setmana vinent), es puguin trobar aquestes peces.

A part d’aquest trencament, s’ha constatat visualment que un dels pilars de la plataforma del pont, que ha quedat aïllada, està tort i que moltes de les fustes de la passera s’han fet malbé o han quedat totalment inservibles. En els pròxims dies es realitzarà un informe tècnic detallat de totes les afectacions, que segons s’ha pogut determinar en la visita d’aquest matí, són més importats del que s’havia previst inicialment. Davant aquesta situació, el govern municipal de Badalona ha expressat la voluntat de recuperar aquesta estructura tan aviat com sigui possible.

Afectacions a la ciutat

El temporal Glòria va impactar amb força a Badalona i va causar diverses afectacions a la ciutat que s’han anat resolent durant aquests dies. A hores d’ara, només continua tallat el pas subterrani de l’avinguda Martí Pujol, que va quedar totalment inundat per l’entrada d’aigua, sorra i residus vegetals provinents del mar. S’està treballant amb diverses bombes per treure tota l’aigua un cop s’ha pogut retirar tota la sorra. Es preveu que la incidència estigui totalment solucionada aquest dissabte.

Les inundacions també van deixar inoperatius durant els darrers dies els passos subterranis del carrer Sant Ignasi de Loiola i els de vianants que creuen les vies del tren. Aquest divendres s’ha reobert el pas de vehicles i persones en aquests indrets, tot i que durant en cap de setmana es seguirà treballant en la zona per fer una neteja completa i restablir la normalitat.Foto: Comunicació BDN

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera