Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 13 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 27/1/2020

Després de triomfar a FILMETS 2019, el curt ‘Suc de síndria’ també guanya el Goya a Millor Curmetratge de Ficció
- La pel·lícula, escrita i dirigida per Irene Moray, va obtenir a la darrera edició de FILMETS el premi Venus a la Millor Producció Catalana

El curt català 'Suc de síndria' segueix el seu periple triomfal pels festivals de cinema. L'últim guardó el va aconseguir aquest dissabte als premis Goya en rebre el Goya al Millor Curtmetratge de Ficció. Prèviament, aquesta pel·lícula, dirigira per Irene Moray, havia guanyat a Badalona el passat 27 d'octubre i en el marc del festival FILMETS Badalona Film Festival, la Venus a la Millor Producció Catalana. I el passat 19 de gener va guanyar el Gaudí a Millor Curtmetratge en la XIIa gala d'aquests presitigiosos guardons que atorga l'Acadèmia del Cinema Català.

Aquests premis posen de manifest la gran qualitat dels curts que es presenten cada any al festival FILMETS ja que no només 'Suc de síndria' es va poder veure a Badalona en el marc d'aquest festival de cinema. També dos curtmetratges projectats a la passada edició de FILMETS Badalona Film Festival han estat nominats en diferents categories als Oscar 2020. Es tracta de 'Memorable', que opta a l'Oscar en la categoria de Millor Curtmetratge d'Animació, i 'Nefta Football Club, que opta a l'Oscar en la categoria del Millor Curtmetratge de Ficció. La 92a cerimònia dels premis Oscar es farà el proper 9 de febrer al Dolby Theatre de Hollywood, a Los Angeles.

'Suc de síndria', un curt intimista

'Suc de síndria' és un curtmetratge català de 23 minuts de durada dirigit i escrit per Irene Moray. Està interpretada per Elena Martín i Max Grosse. El curt explica com la Bàrbara i en Pol se'n van uns dies de vacances. Envoltats de natura i amics volen passar-s'ho bé i trobar un espai íntim. Amb el suport del seu company Pol, la Bàrbara, entre rialles i llàgrimes, curarà velles ferides i redefinirà la seva sexualitat.

A la Nit de les Venus del passat festival FILMETS, l'equip al complet de 'Suc de síndria' va pujar a l'escenari del Teatre Zorrilla a recollir la Venus a Millor Producció Catalana. Així, la directora Irene Moray va adreçar unes paraules al públic acompanyada d'Elena Martín i Max Grosse, els dos protagonistes.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera