Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 13 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 3/2/2020

Guanyem Badalona proposa un govern de concentració democràtica d’urgència
- Guanyem Badalona considera que el govern local en minoria de PSC i Comuns ha entrat en una “autèntica fallida tècnica i política” deguda a la desgovernança, la manca de projecte i de lideratge.

Foto: Comunicació BDN

La formació municipalista aposta per un nou govern de concentració liderat per Dolors Sabater que inclogui totes les formacions democràtiques del Ple, aïllant el PP d’Albiol.

L’assemblea general de Guanyem Badalona es va reunir d’urgència aquest cap de setmana per analitzar la política municipal. La formació municipalista va fer balanç dels set primers mesos del govern en minoria de l’alcalde del PSC i Comuns, al que titllen de portar l’Ajuntament a la “bancarrota tècnica i política”. L’impagament a proveïdors i a entitats, el bloqueig del manteniment a la totalitat d’instal·lacions municipals i bloqueig de projectes o el col·lapse total dels serveis són algunes de les crítiques a la gestió que Guanyem enumera en un comunicat. Sumen, també, que la ciutat en els primers mesos de mandat no tingui un pla de govern, cap acord d’ordenances fiscals ni un nou pressupost en marxa.  Consideren que aquesta crisi és provocada, sobretot, per la manca de lideratge d’un govern de PSC i Comuns que està en minoria (8 regidors de 27), que no té un model de ciutat clar, i que no treballa de forma prou coral malgrat necessita sempre el suport d’altres forces per tirar endavant qualsevol iniciativa.

Tal com expressa el comunicat, l’Assemblea de Guanyem Badalona en Comú no defuig de l’autocrítica i també fa balanç de la seva experiència al capdavant del consistori al govern de Dolors Sabater entre 2015 i 2018. Concretament, lamenten no haver aconseguit construir les majories polítiques necessàries per a impulsar una reforma profunda de l’administració local, imprescindible, tasca que ara consideren que és “inajornable i prioritària”.

Per tot això, Guanyem Badalona aposta ara per un govern de concentració de totes les forces del Ple aïllant al PP d’Albiol. És a dir: Guanyem, ERC, PSC, Badalona en Comú i Junts per Catalunya, i postulen a Dolors Sabater, la segona candidata de la ciutat més votada a les eleccions municipals del maig amb més de 24.000 vots, com l’única candidata possible per liderar-ho. Descriuen que només aquest govern de 16 regidors dels 27 total pot tenir la força i el lideratge necessari per a sortir de l’actual situació en el temps que resta de mandat.

Al final del comunicat, Guanyem Badalona valora que si les forces progressistes no es posen d’acord  aviat, la crisi política a la ciutat entrarà en una nova fase més “profunda i irreversible” de la qual només pot sortir beneficiat el “discurs populista xenòfob i ultradretà” del candidat del PP Xavier García Albiol.

Guanyem Badalona en Comú Guanyem Badalona en Comú

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera