Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 20 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 13/2/2020

Comencen els treballs per a la recuperació del pont del Petroli
- Per motius de seguretat es retirarà l’estructura de formigó de la plataforma final del pont del Petroli.

Foto: Comunicació BDN

L’Ajuntament vol reobrir parcialment a la ciutadania la passera del pont del Petroli tan aviat com les condicions de seguretat permetin la seva accessibilitat. Per aquest motiu començarà les obres de retirada de l’estructura de formigó de la plataforma de 80 m2 de superfície situada al final del pont del Petroli. L’objectiu és evitar possibles despreniments de l’estructura que va quedat separada de la passera del pont del Petroli pels estralls provocats pel pas del temporal Glòria. En aquest sentit des del passat 7 de febrer l’Ajuntament ja ha senyalitzat amb boies marítimes un perímetre de seguretat al seu voltant per evitar que s’acostin embarcacions, banyistes, submarinistes i practicants d’esports nàutics.

Les obres de retirada del material es faran aprofitant l’estada d’una pontona que durant els darrers dies ha estat fent treballs de remodelació al dic del Port de Badalona. Les característiques d’aquest vaixell, de gran amplada de mànega i capacitat de càrrega, el fan idoni per aquest tipus de feina.

La regidora de l'Àrea de Medi Ambient, Rosa Trenado, ha manifestat que "estem treballant per habilitar la passera del pont del Petroli tan aviat com sigui possible, una vegada es reuneixin les condicions tècniques que garanteixin en tot moment la seguretat de la ciutadania".

Anàlisi de batimetria

Aquest migdia tècnics de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) han fet un estudi de batimetria, en el qual han comptat amb el suport tècnic d’un dron marí, per mesurar la fondària dels fons al voltant del pont del Petroli. La UPC i l’Ajuntament tenen un conveni per a la gestió científica dels equipaments tècnics instal·lats a la plataforma del pont de mesura de les onades, els corrents marítims i els moviments de la sorra.

A més d'obtenir informació sobre la profunditat de cada un dels punts mesurats, l'anàlisi completa d'una determinada zona d'estudi amb la batimetria permet obtenir informació detallada sobre la forma i estructura del llit marí, així com de l’estructura geològica i geomorfològica, dades fonamentals a tenir present en estructures com el pont del Petroli que s’endinsa 250 metres al mar i per valorar el moviment de la sorra com a conseqüència del temporal Glòria.Foto: Comunicació BDN

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera