Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 02 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 25/3/2020

Badalona cancel·la les Festes de Maig de 2020 a causa de la situació d'emergència sanitària pel coronavirus
- També es cancel·len les activitats de la Diada de Sant Jordi a Badalona.

Foto_ Comunicació BDN

Badalona no celebrarà enguany les tradicionals Festes de Maig a causa de l'emergència sanitària que s'està vivint actualment per la pandèmia del coronavirus. Tot i que ara com ara no es pot saber fins quan s'estendrà el confinament de les persones derivat de l'estat d'alarma i que és possible que en aquelles dates es pogués celebrar aquest esdeveniment, l'Ajuntament considera que en aquests moments s'ha d'actuar pensant en la protecció de la salut i la seguretat del veïnat de Badalona i no es pot destinar cap mitjà i esforç a treballar en la programació d'actes festius.
Un cop presa aquesta decisió, el Govern municipal ha decidit destinar a altres causes els 450.000 euros de la partida reservada per celebrar les Festes de Maig. En primer lloc, es reservaran 50.000 euros per a despeses relacionades amb les festes que estan compromeses. En segon lloc, s'ha decidit destinar 50.000 euros a la campanya #JoEmCorono (https://www.yomecorono.com), impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida per tal de recaptar fons per a la investigació contra el coronavirus que s'està realitzant al Campus Can Ruti i que inclou el primer assaig clínic avalat per l'Agència Espanyola del Medicament. L'objectiu d'aquesta donació és col·laborar en la lluita contra el virus i alhora continuar reforçant l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona com a referent d'investigació biomèdica.
Finalment, els 350.000 euros que resten de la partida es reserven per establir una línia d'ajudes destinada a aquells negocis de la ciutat que hagin hagut de tancar i a les persones que hagin perdut la feina a causa de l'epidèmia. L'Ajuntament de Badalona estudiarà amb detall la manera d'adjudicar aquestes ajudes amb l'objectiu d'arribar al nombre més gran de persones possible i amb la voluntat de complir uns criteris d'equitat i proporcionalitat.
Davant aquesta situació, l'alcalde Álex Pastor ha considerat que "en aquests moments difícils és necessari prendre decisions extraordinàries que poden semblar complicades, però que estem segurs que serveixen per ajudar a fer que les nostres vides tornin a la normalitat al més aviat possible".

Cancel·lada la diada de Sant Jordi
A conseqüència de l'emergència sanitària i l'estat d'alarma actual també han quedat suspeses les activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi, que se celebra el 23 d'abril. Aquesta diada, que ha estat cancel·lada a tota Catalunya, podria celebrar-se un cop hagi acabat l'estat d'alarma si les condicions.

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera