Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 28/4/2020

Guanyem Badalona exigeix a l’Ajuntament que deixi d’encobrir FCC i investigui els contractes fraudulents
- Guanyem Badalona celebra la sentència absolutòria al tècnic ambientòleg demandat per FCC i proposa un seguit d’accions per continuar fiscalitzant el servei de neteja viària.

Foto: Viquipèdia

Guanyem Badalona celebra la sentència que absol al tècnic ambientòleg per danys a l'honor, quan al 2016 va descobrir, en una auditoria interna encarregada per l’Ajuntament de Badalona, irregularitats al contracte de neteja viària de la ciutat per valor de 12 milions d’euros. La sentència, a més, condemna a l’empresa demandant, adjudicatària del servei FCC, a pagar les costes del judici. El text absolutori que signa el jutge certifica que l’auditoria encarregada pel govern de Dolors Sabater era “veraç” i de “interès general” donat que l’objectiu no era un altre que millorar la prestació del servei a la ciutadania. Per tant, desautoritza els atacs als que va l’auditoria va ser sotmesa per part PP i PSC, que es van posicionar al costat de l’empresa al tombar al Ple municipal de gener de 2018 la reclamació immediata de 4 milions a FCC tal com certifiquen els serveis tècnics municipals.
Davant aquesta sentència, Guanyem Badalona demana a PP i PSC que rectifiquin, deixin de donar suport a l'empresa i es posin al costat dels interessos de la ciutadania. Per això demanen que es doni suport a les
accions proposades a l’expedient informatiu certificat pels tècnics municipals el 2017 arran de la pròpia auditoria externa, i que el govern de PSC sorgit de la moció de censura del PP al 2018 ha estat bloquejant constantment. Entre d’elles:
 -Vetllar perquè segueixi fiscalitzant la gestió de servei públic, en    especial els grans contractes multimilionaris, i donar suport i recursos al    personal tècnic als quals les grans empreses intenten atemorir amb demandes    com aquesta.
   -Elaborar de manera immediata, transparent i participativa els nous plecs    del servei de contracte de neteja viària i recollida de residus que caduca    ara ja al maig de 2020, i estudiar la viabilitat de la seva    internalització, tal com marca la Llei. La ineficàcia de la gestió del    govern d’Álex Pastor no ha permès avançar en cap sentit, provocant així el    benefici de la empresa investigada, FCC, que continuarà gestionant el    servei malgrat el seu contracte caduqui el proper 31 de maig de 2020, sense    possibilitat de pròrroga.
Dolors Sabater, presidenta del grup municipal de Guanyem i candidata a tornar a l’alcaldia de Badalona al pròxim ple d’investidura provocat per la dimissió de l’ex-alcalde Pastor, ha declarat que “aquesta sentència demostra les dues maneres d’entendre la gestió municipal i el servei públic que tenim el PP i l’esquerra: uns al costat d’empreses corruptes que surten als papers de Bárcenas i altres al costat d’explotar al màxim cada euro públic perquè reverteixi en un millor servei a la ciutadania de Badalona”.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera