Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Badalona - 28/4/2020

L'Ajuntament de Badalona inicia la campanya de control de plagues en el clavegueram de la ciutat
- Enguany s'augmenta el control especfic de la panerola amb ms hores de tractament.

Foto: Comunicaci BDN

L'Ajuntament de Badalona, coincidint amb l'augment de les temperatures i la millora de les condicions climatològiques, inicia aquesta setmana l'aplicació del tractament per al control de rosegadors i paneroles a la xarxa de clavegueram de la ciutat. Aquesta acció, que forma part del control integral de plagues, es realitza mitjançant un itinerari prèviament programat per criteris tècnics i que arriba a tots els barris de Badalona. El programa d'enguany incorpora com a novetat un augment important de la dedicació al control específic de la panerola, doblant el nombre d'hores estipulades per al tractament de les plagues d'aquest insecte.
A Badalona, la panerola americana, de color vermellós i alada, ha anat substituint a la panerola negra, també anomenada oriental. Adaptada al medi urbà, habita en espais foscos i humits com són les profunditats del clavegueram, que són el seu refugi habitual, però també a la part baixa dels edificis, soterranis i a establiments on es manipulen aliments. Malgrat ser fotofòbiques i d'hàbits nocturns, amb l'arribada de la primavera i el bon temps es deixen veure a partir del capvespre o la matinada. La seva eliminació és necessària perquè són portadors de bacteris, virus i fongs que poden causar al·lèrgies i contaminar els aliments que puguin tenir al seu abast.
Per controlar i impedir la seva presència també és molt important la col·laboració de la ciutadania, a qui es recomana:
·         Eliminar les fonts d'humitat i evitar els tolls d'aigua
·         No deixar aliments sense tapar i netejar bé les restes de menjar de taules i cuines
·         Mantenir un bon nivell general de neteja
·         Tancar bé les bosses i cubells d'escombraries i les bosses de brossa orgànica i de deixalles
·         Ventilar els espais
·         Eliminar males olors
·         Netejar golfes, trasters i garatges
·         Esmenar les deficiències estructurals dels edificis i habitatges
·         Segellar clivelles, sobretot a lavabos, cuines, sòcols, cambres de bany i zones de rentar
·         Fer un bon manteniment de les canonades i les connexions amb el clavegueram públic (arquetes, cambres d'aire, col·lectors, baixants, foses sèptiques...)
D'altra banda, els establiments comercials, i especialment els alimentaris i de restauració, han de fer un bon control de l'entrada de mercaderies i disposar d'un pla de control de plagues específic.
Es recorda a la ciutadania que si el problema de plagues s'ubica en l'interior d'un edifici, és la propietat de l'immoble qui ha de prendre les mesures pertinents per solucionar-ho.


Notcies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera