Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 4/5/2020

Una desena d’entitats socials reclamen mesures d’emergència al consistori de Badalona
- Afirmen que “les necessitats de la ciutadania no poden esperar que es resolgui la governabilitat de l’Ajuntament”.

Foto: Comunicació BDN

Les entitats AmbTu, Noves Vies,  PAC, PAH, Plataforma Sant Roc Som Badalona, Renda Garantida Assessoria, Sindicat de Llogateres, Stop Mare Mortum Badalona, Els Centres Oberts de Badalona i la Xarxa Solidària Badalona asseguren en nota de premsa que el passat dimecres 29 d’abril es van reunir les entitats de Badalona que treballen per donar resposta a l’emergència social i alimentària que s’està agreujant arrel del confinament provocat per l’estat d’alarma pel virus del Covid-19.
Totes les entitats reunides coincideixen en què durant el mes i mig que portem de confinament “hi ha hagut una manca de coordinació amb l’Ajuntament de Badalona. Des de molts nivells s’ha demanat una taula de coordinació conjunta entre totes les entitats i els responsables tècnics i polítics i el silenci ha estat la única resposta”.
A més, afirmen que “no hi ha hagut cap tipus de reconeixement a la feina de xoc que estan fent les entitats derivada de la situació d’emergència social i alimentària que han trigat molt a reconèixer que existeix. Reconèixer tan tard aquesta situació ha provocat que les mesures que s’han aplicat per part de l’administració han resultat insuficients”.
També asseguren que la situació es repeteix “amb l’augment alarmant de violències masclistes que denuncien entitats i serveis d’atenció i que tampoc ha estat reconegut per part de l’administració local, com si han fet altres”.
Per això reclamen la creació d’una taula permanent amb l’Ajuntament, amb representants de totes les entitats i iniciatives que estem atenent l’emergència social i alimentària amb representants tècnics i polítics municipals, que garanteixi una veritable coordinació de tots els esforços que s’hi estan dedicant; la definició d’un Pla d’Emergència Social per evitar que la pobresa es cronifiqui, que perduri un cop passi el confinament; la reactivació del Consorci Badalona Sud, com a eix de participació, que sigui el referent del Pla d’Emergència al D 6; la unificació dels llistats de les persones ateses amb ajuts alimentaris per evitar duplicitats i garantir l’atenció a totes les persones que ho necessitin; l’empadronament per tothom que visqui a Badalona, sigui quina sigui la seva situació; un serveis d’interpretació als Serveis Socials per poder atendre a tota la població migrada; la definició de canals i circuits clars on dirigir a les persones vulnerables o amb necessitats concretes; accelerar la implementació de la targeta moneder, com a millor sistema per a garantir el respecte i l’autonomia de les persones receptores d’ajuts socials.

“Ens trobem davant una situació d’emergència, les necessitats de la ciutadania no poden esperar que es resolgui la governabilitat de l’Ajuntament, per això, tot i la provisionalitat de l’actual govern municipal i amb independència de la nova situació que es derivi. Esperem es confirmi la reunió aparaulada, amb la màxima urgència, per poder conèixer quina és realment la posició actual, davant la nostra demanda general d’establir una coordinació efectiva i de les nostres propostes concretes. De manera que en puguin sortir acords per poder seguir el camí de manera conjunta”, conclouen.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera