Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Badalona - 5/5/2020

Una quinzena de cooperatives i entitats participen a la 1ra Taula Territorial del 2020

Entorn 15 cooperatives i entitats, a través de més d’una vintena de persones van participar a la primera Taula Territorial del 2020 organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord en format online el passat dimarts 28 d’abril. L’objectiu principal de la trobada va ser configurar un espai participatiu per assolir reptes i responsabilitats compartides amb els agents del territori. A partir de la informació recollida, es treballarà en un pla de treball conjunt per fer front a les conseqüències crisi del Covid-19 des de l’Economia Social i Solidària (ESS) i el cooperativisme.

Diferents persones i entitats de l’àmbit cooperatiu i de l’ESS del Barcelonès Nord van participar en la trobada amb l’objectiu de donar resposta a la crisi i treballar conjuntament per consolidar l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès com una entitat de referència del territori. Davant la crisi actual, es van aportar diferents idees, com ara seguir generant activitat, cercar i treballar en vies de finançament col·lectiu pels diferents projectes, cedir espais i materials i i donar resposta a les situacions laborals de treballadors en situacions de vulnerabilitat durant el confinament. També es va demanar que des de l’ESS es generi una vinculació amb les xarxes solidàries i de suport mutu creades a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià.
Les properes activitats seran dues formacions online. La primera, sobre la distribució d'aliments, globalització, Covid-19 i autonomia alimentària, es durà a terme aquest porper dijous 7 de maig, de 17h a 19h. Serà a càrrec de Ricard Espelt i amb la col·laboració de femProcomuns i la Vall de Betlem. - https://ateneubnord.cat/formacio-distribucio-daliments-globalitzacio-covid-19-i -autonomia-alimentaria/. La segona, sobre l'eina de mapeig col.laboratiu, mapeja el teu entorn i ajuda a identificar recursos per a la quarentena, el dimecres, 13 de maig, de 17h a 19h. a càrrec de Joaquim Garcia de la cooperativa femProcomuns.

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord es troba en la seva quarta edició. És un espai per crear cooperatives, associacions i societats laborals amb interès social. Actualment, ofereix assessoria i acompanyament a totes les persones que vulguin conèixer o encetar un projecte d’aquestes característiques. Així mateix, treballa per donar a conèixer altres iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) del territori i les seves bones pràctiques per tal de fomentar la inclusió social, la sostenibilitat ambiental, etc.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera