Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Badalona - 15/5/2020

La seguretat, eix principal del Pla de contingncia de BSA
- Per a la convivncia de l'atenci amb patologia COVID19 i el retorn progressiu a l'activitat prvia a la pandmia.

Badalona Serveis Assistencials (BSA), igual que la resta del sistema sanitari, porta dos mesos fent front a la pandèmia del SARS-COV-2, gràcies a l’esforç dels professionals i l’ajuda de la ciutadania responsable. Actualment, l’organització engega un pla que incorpora l’atenció a usuaris amb covid19 però que també recupera progressivament l’activitat assistencial habitual abans de la pandèmia. Els eixos principals del pla són la seguretat, la priorització segons criteris clínics, l'activitat presencial controlada, la multiprogramació de visites, el foment de l'activitat telemàtica, la capacitat d'adaptació i la disponibilitat dels professionals.
La seguretat és el primer d’ells ja que és vital la col·laboració i prudència de tothom per evitar rebrots epidemiològics i garantir l’atenció individual i col·lectiva de qualitat. Per aquest motiu i exceptuant les urgències, els usuaris no han d’anar presencialment als centres si no han estat citats prèviament per l'equip professional de referència. Aquesta nova manera de fer permet prioritzar l’activitat en funció de criteris clínics, de manera segura, amb una activitat presencial controlada i que respon a la multiprogramació, és a dir, concentra en el temps i espai l’activitat que requereix un usuari. Tampoc es permet la lliure circulació pels centres i per tant, de moment continua la restricció dels acompanyants i familiars. Només els menors i persones dependents podran ser acompanyats en aquelles situacions que requereixin d’una visita presencial.
L’activitat telemàtica continua sent una aposta per al sistema. De fet, la pandèmia ha provocat una acceleració de la digitalització en salut amb molts beneficis per a la promoció de la salut i prevenció de la malaltia. També la capacitat d'adaptació és conseqüència directa de la situació d'emergència sanitària. En aquest sentit, queden bloquejades les estructures extraordinàries davant possibles necessitats epidemiològiques. La disponibilitat dels professionals és un dels eixos d'un pla que reitera l'agraïment a la seva professionalitat i compromís.
Cada línia d’atenció de l'organització (l'atenció primària, especialitzada, sociosanitària i salut mental i addicions) consta d’un pla de convivència amb la patologia COVID19 i, que alhora, és respectuós amb aquests eixos per continuar tenint cura de la salut i benestar dels usuaris.
L'organització fa una crida a la prudència malgrat el pas del temps recordant que, exceptuant les urgències, els usuaris només han de venir a visitar-se als centres si abans el seu equip professional ha contactat amb ells demanant la seva presència. 
Només en aquests casos on és requerida i, per tant, controlada la presència dels usuaris hauran de seguir les mesures de seguretat individuals i estructurals. Aquestes inclouen des de l'ús de la mascareta, el rentat de mans previ i posterior a la visita, respectar les indicacions dels professionals als punts de control de revisió de simptomatologia, les mesures higièniques de distància social, els circuits de sectorització i reducció de la capacitat de les sales d'espera per garantir l'espai de seguretat.  
Aquest model de transició és d’aplicació progressiva i flexible davant una situació canviant, sempre depenent de l’estat epidemiològic del moment. Els requeriments als quals ens obliga el Coronavirus SARS-COV-2, són els límits amb els que BSA continuarà oferint el millor dels serveis. BSA hi és més a prop que mai i demana un cop més la col·laboració responsable de tothom per fer front a la situació d'excepcionalitat provocada pel COVID19.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera