Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 15/5/2020

CaixaBank i la Fundació “la Caixa” col·laboren amb entitats socials de la Badalona per ajudar a col·lectius vulnerables
- La Fundació Sant Roc, la parròquia de Mare de Déu de Montserrat, la parròquia de Santa Maria, Fundació Domus Misericordiae Sant Josep i la Fundació Badalona Capaç reben el suport als seus projectes.

Foto: Comunicació la Caixa

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, i en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”,  recolzarà els projectes de 5 entitats socials badalonines que treballen per millorar la situació dels col·lectius més vulnerables en l’actual situació provocada pel coronavirus. L’entitat financera canalitzarà un total de 50.000 euros de la Fundació “la Caixa” cap a la Fundació Sant Roc, la parròquia de Mare de Déu de Montserrat, la parròquia de Santa Maria, la Fundació Domus Misericordiae Sant Josep i la Fundació Badalona Capaç. 
La Fundació Ateneu Sant Roc, promou diferents projectes educatius, culturals, socials i de lleure adreçats als infants, joves i adults del territori, tot incidint de manera especial en els col·lectius en risc social. En aquest cas, l´ajuda s´adreça a tres projectes: a l’ “Espai Familiar Elna”, espai grupal on s’ofereix suport i acompanyament en la criança i l’educació dels fills/es. “Formació de dones Laila 2020” en el que es crea un espais de convivència intercultural, mitjançant el coneixement de la cultura i la llengua catalanes. “Treball d’hàbits saludables i suport alimentari extra COVID-19” dirigit a tots les famílies que participen dels projectes de l’Ateneu. 
Derivat de la pandèmia del Covid-19, la situació que estem vivint ha fet que el nombre de famílies ateses a les parròquies s´hagin incrementat. En el cas de la parròquia de Mare de Déu de Montserrat, en el barri de Sant Crist de Can Cabanyes, de 50 famílies ateses han passat a 70; i, en el cas de la parròquia de Santa Maria, en el barri de d´alt la Vila, les persones i les famílies també han augmentat de 68 a 95. En el cas de la Mare de Déu de Montserrat, els donatius ajuden a l’adquisició d´aliments i en el de Santa Maria a donar suport en la recarrega de targetes moneders per efectuar la compra d´aliments per part de las mateixes famílies, tanmateix a servit per posar en marxa un nou projecte d’Infància, per menors de 0 a 10 anys. Col·laboracions que es sumen a la ja realitzada a la Fundación Adra pel repartiment d'aliments a famílies i productes per nou nats. 
La Fundació Domus Misericordiae Sant Josep, vinculada a la Parròquia Sant Sebastià de Pomar ubicada al barri de Pomar, ha estat desenvolupant en els tres darrers anys un projecte per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables del barri, especialment les relatives a alimentació i higiene.  L'actual situació provocada pel la Covid 19 ha multiplicat aquestes necessitats, i es preveu que augmentin durant els propers mesos. En aquest cas, la col·laboració permetrà la compra de productes bàsics, d' alimentació i de higiene, així com l'adequació d'un espai adient per poder emmagatzemar els aliments i  atendre millor a les famílies. 
A part d’aquestes accions, des de la Direcció Territorial de CaixaBank a Barcelona també s´han impulsat col·laboració amb la Fundació Badalona Capaç, la qual rep una dotació per la compra de material (guants, gel hidroalcohòlic, etc) per garantir la protecció enfront del COVID  i així seguir amb les activitats laborals i de suport  dels seus usuaris, molts d’ells d’especial dificultat,  ja que el cost d´aquest els són difícils d´assumir. La Fundació Badalona Capaç, des els seus dos centres, acompanya, dona suport i ocupació amb diferents servies a més de 400 persones amb discapacitat Intel·lectual considerades vulnerables ja que majoritàriament es troben dins dels grups de risc del COVID. 
La directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, ha destacat que “com a entitat financera vinculada des dels seus inicis a la població de Badalona, on es va obrir la primera sucursal ara fa 110 anys, és el nostre deure, ara més que mai i davant de la situació actual que ens ha sobrevingut, estar al costat de les persones i famílies més vulnerables. A CaixaBank apostem per un model de banca socialment responsable que posi a les persones en el centre i contribueixi a un major benestar per a tots”. 
Aquesta iniciativa s'emmarca dins del programa #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l'entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d'euros per a pimes i autònoms, l’avançament del pagament de l’atur, entre d’altres. D'aquesta manera, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l'esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils. 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera