Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 18/6/2020

Reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per accelerar el desenvolupament del Pla urbanístic de les Tres Xemeneies
- El Pla preveu l’ordenació de 32 hectàrees en el litoral entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs en Sant Adrià fins al barri de la Mora de Badalona.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el 3r tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, han mantingut aquest migdia a l’edifici el Viver una reunió amb el secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó, i el secretari de l'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, per a tractar, entre altres qüestions, d’accelerar el desenvolupament del Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies.

La Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat està redactant aquest PDU amb la col·laboració i la implicació dels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i de Badalona i d’entitats com Consorci del Besòs per tal de remodelar aquest tram del litoral, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica.

L’alcalde ha assenyalat que “aquest projecte ha estat massa temps aturat i deixat en un calaix i Badalona necessita dinamisme i visió estratègica, especialment zones com el barri de la Mora i el conjunt de la façana Marítima”.

Durant els pròxims dies es farà una sessió de treball dels representants de la Generalitat, oberta als representants de tots els grups municipals, amb la voluntat que es pugui portar al Ple del mes de juliol l’aprovació de la memòria del projecte.

L’alcalde de Badalona també ha plantejat que cal avançar amb la Generalitat de Catalunya en trobar fórmules per avançar “en l’eliminació de la principal fractura física i social que tenim a la ciutat és l’autopista C-31 al seu pas per la ciutat”. Per sentir-nos orgullosos com a ciutat, ha afegit Xavier Garcia Albiol, “hem d’aconseguir trencar la barrera de l’autopista i tenir una façana litoral de primera”.

El secretari de l'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, ha remarcat que la proposta de Pla Director de la Generalitat, que està feta després d’un procés participatiu, està encara oberta a noves aportacions com ara les relacionades amb el futur dels usos públics de l’edifici de les antigues turbines i de les tres xemeneies.

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera