Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 22/6/2020

L’alcalde de Badalona convoca per al 6 de juliol la Junta Local de Seguretat
- Xavier Garcia Albiol ha anunciat una nova convocatòria per incrementar en un 10% la plantilla de la Guàrdia Urbana.

Foto: Comunicació BDN

La Junta Local de Seguretat Ciutadana de Badalona es reunirà el pròxim dilluns 6 de juliol per abordar els problemes d’inseguretat i convivència que pateix la ciutat, segons ha anunciat avui en roda de premsa l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González.

L’alcalde ha afegit que, si logísticament és possible, la Junta tindrà lloc a l’Oficina Municipal del Districte número 4 de la Salut/Llefià, a la qual s’espera l’assistència del conseller del Departament d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, al qual “li demanaré que destini a Badalona el màxim nombre de Mossos possibles”.

Xavier Garcia Albiol ha remarcat que la petició al conseller és del passat dia 15, abans del greu incident de dissabte en el qual una persona va resultar ferida greu en un robatori al barri de Llefià. L’alcalde ha puntualitzat que “Badalona no és una ciutat més insegura que qualsevol altra del seu entorn, no hi ha un problema greu de seguretat, però sí que hi ha un problema en diversos punts molts localitzats”. “L’Ajuntament és presentarà com a acusació popular davant de fets molt greus, i demanarem la màxima pena, acompanyada de l’expulsió a tots aquells que hagin vingut a delinquir”, ha afegit Xavier Garcia Albiol.

L’alcalde ha avançat que el govern municipal està treballant per millorar les mancances de recursos humans i materials de la Guàrdia Urbana. “Tenim un 22% menys d’efectius que l’any 2015” ha afirmat Xavier Garcia Albiol i ha anunciat una pròxima convocatòria per augmentar un 10% la plantilla de la Guàrdia Urbana, que s’afegiran als 30 nous agents de nova promoció i 19 més en comissió de servei. També ha assenyalat que s’ha iniciat la compra de nou material com vehicles i uniformes, que es posaran en marxa patrulles a peu de guàrdies de barri i es recuperarà la Unitat Omega per a actuacions ràpides. Així mateix es renovarà i es modernitzarà la Sala de Comandament de la Comissària de la Guàrdia Urbana i s’ha comprat un dron de vigilància.

Dispositiu per a la revetlla de Sant Joan

El tercer tinent d’alcalde i regidor de l’àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, i la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, supervisaran el dispositiu de seguretat per a la revetlla de Sant Joan. L’operatiu controlarà els accessos a la platja amb agents de paisà i uniformats, amb el suport d’un vehicle que pot desplaçar-se per la sorra. Durant la revetlla obriran les guinguetes de la platja. L’alcalde ha remarcat que “aquest operatiu especial no significa que descuidem la resta de la ciutat”.Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera