Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 5/7/2020

Reobre la plaça de Trafalgar del barri de Llefià de Badalona un cop acabada la primera fase de les obres de reurbanització
- En un acte festiu amb l’assistència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha celebrat la recuperació d’aquest espai pensat perquè la ciutadania pugui gaudir de zones enjardinades i d’esbarjo.

Aquest dissabte s’ha reobert la plaça de Trafalgar de Badalona, situada entre els barris de Sant Antoni de Llefià i Sant Mori de Llefià, un cop acabada la primera fase de les obres de reforma. Els treballs han servit per crear un espai lliure i accessible pensat per tal que la ciutadania pugui passejar i descansar, amb zones enjardinades i d’altres obertes amb possibilitats de realitzar diferents activitats.

El desnivell amb l’avinguda del Marquès de Sant Mori s’ha resolt mitjançant una grada, amb una part enjardinada i una altra adequada per a asseure’s, la qual cosa ha convertit aquest espai en un eventual escenari.

L’objectiu de reforçar la centralitat de la plaça s’ha resolt millorant la connectivitat i l’accessibilitat urbana amb els diferents carrers de l’entorn. A l’interior de la plaça s’han creat diverses zones d’estar i espais enjardinats amb una nova àrea de jocs infantils. El projecte també ha inclòs la recol·locació de les pistes de petanca i la reforma del bar existent.

El projecte d’execució de la primera fase de les obres de la plaça ha anat a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que les va adjudicar a l’empresa constructora BENJUMEA SA per un import d’1.238.580€ IVA inclòs.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que ha estat acompanyat dels regidors i les regidores dels diversos grups municipals del Consistori, i del cap dels Serveis de Projectes i Obres de la Direcció Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Victor Ortiz.

L’alcalde de Badalona ha dit que amb aquesta primera fase d’obres “la plaça ha millorat notablement el seu aspecte i s’ha convertit en un espai molt més accessible per a tots els veïns”. Xavier Garcia Albiol ha destacat que “el manteniment dels espais públics és una prioritat per al meu govern i per aquest motiu ja estem treballant en la segona fase, i última, de la remodelació de la plaça”. L’alcalde ha afegit que “l’objectiu és que els veïns pugueu gaudir d’una plaça pública totalment nova al vostre barri”, a la vegada que els ha demanat col·laboració “perquè entre tots hem de cuidar i mantenir net aquest nou espai per omplir-lo de vida i activitats”.

En una segona fase de l’obra, que actualment es troba en projecte amb un pressupost de 350.000 euros, s’acabarà de dotar la plaça de més serveis i de modernitzar alguns dels espais.Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera