Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 4/7/2020

L’animació Malakout del director iranià Farnoosh Abedi guanya el Premi Serra Circular de Cryptshow Festival
- O.I. (Original Ideal) del canadenc N'cee van Heerden i la cinta francesa Sous le mousse de Ollivier Briand, reben el segon i el tercer premi del certamen.

E

Una stop motion gòtica, fosca, que fa un homenatge al cinema de terror dels anys 50 i 60 i amb una tècnica i fotografia molt cuidada rep el Premi Serra Circular del certamen. Dels 47 curtmetratges de la Secció Oficial, el jurat del festival ha triat la producció iraní Malakout del director Farnoosh Abedi com millor curtmetratge en la XIV edició de Cryptshow Festival, emportant-se així un premi de 666 euros. Abedi ha realitzat més d’una vintena de curtmetratges d’animació, així com series de televisió i documentals i les seves pel·lícules han estat presentades i projectades en més d’un centenar de festivals internacionals de cinema. Entre els seus treballs destaca The Servant (2016), una aclamada animació que ha guanyat diversos certamen arreu del món. 

El Jurat Oficial del Cryptshow ha estat format per quatre professionals internacionals molt relacionats amb el cinema de terror. Els directors de cinema Alberto Corredor (Baghead, 2017), Éric Flardeau (Thanatomorphose, 2012) i Andrew Leavold (The Search For Weng Weng, 2013) i la productora i guionista Clarissa Jacobson (Lunch Ladies, 2017) han estat els responsables de triar els guanyadors de l’edició Pandemònium d’aquest any. 

A banda de Malakout, el jurat ha donat altres premis. O.I. del canadenc N'cee van Heerden ha estat guardonat amb el segon premi. D’aquesta producció el jurat n’ha destacat l’originalitat de la proposta i la seva posada en escena.

El tercer premi ha anat per la cinta francesa Sous le mousse de Ollivier Briand, un curtmetratge que recorda, explica el jurat, a produccions de terror dels 90, com ara els Critters, tant en la història com en el disseny de personatges. 

Tot aquest palmarès serà presentat pel propi jurat i pel director del festival, Toni Benages, aquesta dissabte a les 18h al canal de youtube del festival, Cryptshow TV, en una emissió on el mateix jurat explicarà els motius pels quals han premiat aquests tres curtmetratges.

Durant la presentació del palmarès, també es presentaran els cinc curtmetratges finalistes als Premis TAC, guardó que els diferents festivals de terror i fantàstic atorguen als millors curts de producció catalana. El finalistes han estat triats d’entre tots els curts que van participar al 2019 en les diferents edicions dels festivals que formen la federació del TAC. 

Aquests són els curts finalistes:

A Little Taste, de Víctor Català    
El Tratamiento, d’Àlvaro Carmona
Flotando, de Frankie Leonardis    
La Guarida, d’Iago Soto    
Tu último día en la Tierra, de Marc M. Jordan

Recordeu que la programació del Cryptshow Festival continua. Aquest cap de setmana és el darrer per poder visionar la doble sessió asiàtica, mentre que els curts es podran veure fins el 31 de juliol a Festhome TV . 

Per avui dissabte també tenim més activitats:
 
?4 de juliol, 18 h.
Taula rodona: Xina, punta de llança del cinema asiàtic
amb Quim Crusellas, Domingo López i Mike Martínez
Cryptshow TV

Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, Domingo López, del segell Asian Trash Cinema i programador del Festival Nits de cinema oriental de Vic , i Mike Martínez, del blog Mike y sus chinos, conversen entorn la producció de cinema asiàtic actual, especialment del cinema que s’està realitzant a La Xina.

?4 de juliol, 19:30 h.
Palmarès
Cryptshow TV

Lectura del palmarès del Cryptshow 2020.

?5 de juliol, 00:00h 
Baetulonis amphorae daemoniique et sancti anastasi fabvlae
Cryptshow TV

Aquest any no hi ha hagut Cremada del Dimoni. Perill. Anys d’investigació i d’estirar fils ens han dut a entendre la relació entre la Cremada del Dimoni, les despulles de Sant Anastasi, l’església de Santa Maria, la Confraria i una maledicció a la ciutat de Badalona. Aquest any no us durem poesia al cementiri. Aquest any no va d’art líric, no serà recital. Aquest any serà història local en majúscula. Va d’avís. Us explicarem què va passar a Badalona al segle XVIII que dugués a cremar figurons a la platja, què va passar els anys que no es va fer i perquè hem d’estar preocupats aquest 2020. Aportarem proves.
 E E

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera