Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 7/7/2020

El govern municipal inicia el procés per a construir una nova comissaria de la Guàrdia Urbana al barri de Sant Roc
- El conseller Buch ha confirmat que atendrà la petició de l’alcalde Garcia Albiol i destinarà més agents de Mossos d’Esquadra a Badalona.

Foto: Comunicació BDN

El govern municipal de Badalona ha iniciat els tràmits per a redactar el projecte de construcció d’una nova comissaria de la Guàrdia Urbana al barri de Sant Roc. El nou edifici s’emplaçarà on estava l’antiga caserna dels bombers, a l’avinguda Marqués de Montroig, i servirà per donar cobertura a la zona sud de la ciutat. L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha explicat que aquesta nova comissaria tindrà un espai reservat per als Mossos d’Esquadra i els altres cossos de seguretat presents a la ciutat i ha apuntat que la voluntat del govern municipal és que pugui ser una realitat abans que acabi aquest mandat.

Garcia Albiol també ha anunciat que, abans que finalitzi aquest any, l’Ajuntament de Badalona obrirà una nova convocatòria per cobrir 20 places de nova creació d’agent de la Guàrdia Urbana de Badalona. Aquestes noves places es sumen als més de 30 agents que sortiran en les pròximes setmanes de l’escola de policia i a les 19 places de mobilitat interadmistrativa que estan actualment en  procés de selecció.

Aquests anuncis s’han realitzat en l’atenció als mitjans posterior a la Junta de Seguretat Local de Badalona celebrada al Centre Cívic Torre de Mena del barri de Llefià. La Junta ha estat presidida per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i ha comptat amb la participació del conseller d’Interior, Miquel Buch; de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, i dels màxims responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia d’aquesta ciutat, així com de la Guàrdia Civil i els Bombers de la Generalitat.

Durant la trobada, el conseller d’Interior Miquel Buch ha confirmat que atendrà la petició que durant les darreres setmanes li ha traslladat l’alcalde Garcia Albiol i ha anunciat que es destinaran més efectius de Mossos d’Esquadra a Badalona tan bon punt surtin de l’acadèmia a finals del mes de juliol. 

Pel que fa als indicadors de delinqüència, durant la Junta Local s’ha explicat que els fets delictius a Badalona s’han reduït un 4,4% durant el darrer any, mentre que les detencions han pujat un 9%. Aquestes dades indiquen que les xifres referents a la seguretat ciutadana a Badalona són millors que les de la resta de ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la mitjana de Catalunya. En aquest sentit, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat la bona tasca policial i l’esforç de la ciutadania i de tots els cossos de seguretat per assolir aquestes xifres, però ha insistit en què “com alcalde de la ciutat no considero que aquestes dades siguin suficients i per això seguirem treballant perquè els veïns de tots els barris i carrers de Badalona puguin passejar i viure amb dignitat i sense cap mena de por per la seva seguretat”.

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera