Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 19 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 23/1/2015

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Centres Públics critiquen la inauguració de la Rambla de la Solidaritat
- Lamenten la “intimidació i la desmesurada presència policial” en l’acte presidit per l’alcalde

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Centres Públics critiquen la inauguració de la Rambla de la Solidaritat. Foto: FAMPASEl passat 20 de gener, l’alcalde badaloní Xavier García Albiol va presidir la inauguració de la reurbanització de la rambla de la Solidaritat, en el tram comprès entre els carrers de la Mare de Déu de Lorda i d’Europa, al barri de Sant Antoni de Llefià. En l’acte van participar alumnes, mestres i pares i mares de l’escola Ramiro de Maeztu, situada just al costat d’aquest espai públic remodelat. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Centres Públics (FAMPAS) ha criticat aquesta inauguració perquè “un acte teòricament tan simple com la inauguració d’un parc, s’ha convertit en l’excusa per intentar enfrontar veïns i trencar la convivència al barri”.

La FAMPAS no critica en sí la inauguració del parc, però sí que reivindiquen que “en aquest acte hi puguin participar les famílies del Ramiro, del Casanovas, del Pere de Tera, les àvies i els avis, els nens petits que encara no van a cap escola, els veïns que no tenen fills… Tothom. La demanda és que si inaugurem una plaça del barri ho celebrem amb la gente del barri”. Això hauria d’haver fet, segons la federación “un alcalde que pensés en els seus ciutadans i que realment vulgui una ciutat on la convivència i la cohesió ciutadana siguin importants”.

En nota de premsa, la federació critica que s’omplís la plaça de policíes “que tenien com a objectiu vigilar i intimidar qualsevol persona sospitosa de ser radical i venir en peu de guerra a violentar els que estaven celebrant la festa. Entenem que entren en aquest perfil les persones que porten samarreta groga, tothom sap que quan portes aquesta samarreta et tornes molt agressiu i perillós. Deu ser per això que tres persones, una d’elles amb una criatura petita a sobre, hagin sigut vigilades i se les hagi volgut intimidar, per la senzilla raó d’estar presents en un acte públic”.

És per tot això que afirmen que fan por “els que aprofitant el seu poder polític assenyalen i criminalitzen a les persones que de manera pacífica expressen la seva opinió”. Per últim, manifesten que “els ciutadans estem ja molt cansats d’aquesta por i d’aquesta manera de governar. El que realment volem són persones dignes del càrrec que ocupen, persones honestes i responsables que posen el bé comú per damunt dels seus interessos personals”.

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera