Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 24 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 19/5/2015

“S’ha d’obrir un canal perquè quan la gent tingui quelcom a dir pugui fer-ho”
- Entrevista amb Pedro Sánchez, alcaldable de Ciutadans de Sant Adrià a les eleccions municipals del 24 de maig.

Pregunta. Qui és Pedro Sánchez?

Resposta. Pedro Sánchez és un veí de Sant Adrià des de fa més de 20 anys, que abans vivia a Artigues. Mai m’havia sentit atret per la política, però vaig entrar a Ciutadans, quan només era una agrupació, perquè estava preocupat per la deriva nacionalista. Sóc soci d’una empresa que el 80% facturem a la resta d’Espanya. Quan es va constituir en partit vaig contribuir econòmicament, però poc a poc vaig veure que hi havia moltes coses a fer, no només pel tema de la independència. Perquè vaig veure que els partits que hi havia no em representàvem, tant el terreny sobiranista com en altres àmbits. I vaig veure que Ciutadans té una ideologia molt lligada al meu pensament. Com la no intervenció de l’estat en el terreny econòmic, i la importància de les polítiques econòmiques.

Sóc veí de Sant Joan Baptista i un dels afectats per la discoteca Atlàntida. Vaig veure a les reunions que a l’ajuntament els problemes dels veïns quedaven en un segon pla.

P. Quina és la sensació que reben al carrer? Podran entrar al consistori?

R. A veure, la sensació al carrer és que hi ha molta gent que vol un canvi. Que considera que els polítics que hi ha ara s’han acomodat i han perdut de vista la realitat del dia a dia de la gent.

P. Quin és el principal problema que té la ciutat?

R. La desconnexió entre barris. S’han fet moltes coses bones, però el problema és la planificació. Per nosaltres falta un projecte de ciutat. Considerem que estem avançant cap a una ciutat dormitori. Sant Joan Baptista, el Besòs, són barris amb poc comerç. La gent no surt al carrer. Vull una ciutat on tothom pugui fer una passejada, anar de compres, sense sortir de Sant Adrià.

Hem de fer actuacions perquè Sant Adrià sigui una ciutat agradable, on la gent s’hi trobi a gust. Per nosaltres, el tranvia ha estat una barrera més que fa que la gent no vagi cap a la platja. I això afecta el comerç.

P. Amb el nou mercat, es podrà dinamitzar el teixit comercial?

R. Només a la part del centre, i potser empitjorarà la situació de la resta de barris. Com La Catalana. Hi ha molts veïns que no se senten adrianencs perquè fan més vida a Barcelona, perquè al barri no hi ha comerç. Per això vam demanar una plataforma peatonal per unir el barri amb la resta de la ciutat, però que sigui agradable per passejar.

També s’ha de connectar l’avinguda de la platja i l’avinguda Catalunya. Si no conseguim la unió dels barris, no hi haurà comerços nous.

P. Un dels principals problemes de la ciutat és l’atur.

R. Sí, però això està relacionat amb el que et comentava abans. Per molt que incentivem la contracció d’adrianencs a les empreses, si la quantitat d’empreses a la ciutat no s’incrementa, atur no baixarà. S’ha d’incrementar l’activitat econòmica. Altra cosa és que a més a més es pugui atreure inversió, però això no és fàcil.

Hi ha mesures que es poden fer, com crear espais empresarials compartits, amb despeses més reduïdes. Això ajudaria a evitar la marxa d’empreses de la ciutat i a atreure emprenedors.

P. Un dels punts del seu programa és aconseguir un ajuntament més obert. Com es pot fer?

R. Avui tenim una eina cabdal que és internet. S’ha de fomentar l’alfabetització digital de la ciutadania. Que hi hagi punts amb accés lliure d’internet i que l’ajuntament posi tota la informació a l’abast de la gent. Els diners amb els que treballa l’ajuntament són els nostres diners, de tots. L’ajuntament només gestiona els diners dels ciutadans, i per tant, els ciutadans han de poder saber què està fent amb ells i tenir la tranquilitat que s’estan gastant d’una manera curosa. Per això és important que l’ajuntament informi, però no només de les grans xifres, com el pressupost, que costa molt d’entendre, sinó dels petits detalls.

També hem de fomentar la participació, perquè el model que tenim ara estava molt bé al segle XIX. Hem de remuntar les associacions de veïns, que estan pràcticament mortes. Això no és participació ciutadana. La finestra ciutadana que hi havia fa anys a la web, i que la van tancar perquè rebien moltes crítiques, allò sí que era participació ciutadana. Cal obrir tantes finestres ciutadanes com projectes es facin a Sant Adrià i que afectin als ciutadans. S’ha d’obrir un canal perquè quan la gent tingui alguna cosa a dir, pugui fer-ho.

P. Què pensen que s’ha de fer al front litoral?

R. És complicat perquè és un tema que no depèn només de l’ajuntament. El primer que demanem aquí és transparència. Perquè a les reunions que hem tingut tenim la sensació que se’ns està venent una moto. Informació però res concret. El tema de la retirada del col•lector, és interés de Sant Adrià o d’altres ciutats com Badalona? I si aquestes obres les paguen les empreses que construiran habitatges, demanaran una contrapartida, que és construir més. I així haurem de renunciar a terrenys que d’altra manera podrien quedar per la ciutadania. Potser no hem de fer tot el sacrifici a Sant Adrià i perdre zones verdes.

P. Quin és el principal repte de la ciutat?

R. Fer de Sant Adrià una ciutat agradable per viure-la al carrer. Per això hem de millorar el tema del civisme, però entre tots. No és un problema de neteja, sinó d’educació. Nosaltres apostem per una ciutadania disciplinada però també exigent amb qui governa.

P. Què li manca i què li sobra a Sant Adrià?

R. Li manca habitabilitat, caliu. Li sobra una mica de ciment, és una ciutat massa funcional.

P. Què li dirieu al votant perquè el 24 de maig agafés la seva papereta i la fiqués a l’urna?

R. Li diria que Sant Adrià vol canvi, que és el nostre eslògan. I nosaltres som una de les alternatives perquè hi hagui canvi. Les forces polítiques que hi ha ara estan massa desconnectades de la realitat del ciutadà.

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera