Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 1/7/2016

Convocat el XLII Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Badalona - V Memorial Miquel Castellà i Gili
- El torneig se celebrarà al Centre Cívic La Salut del 2 al 9 d’agost

El diumenge 2 d’agost començarà al Centre Cívic la Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, s/n) el XLII Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Badalona – V Memorial Miquel Castellà i Gili. Aquest torneig, tradicional en el calendari d’activitats de la ciutat, l’organitza el Club d’Escacs Sant Josep amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs.

Les partides de l’Obert d’Escacs es jugaran diàriament, al Centre Cívic La Salut, del 2 al 10 d’agost, a partir de les 17 hores (excepte en la darrera jornada, el dia 10, que s’iniciaran a les 16.45 hores). El lliurament de trofeus serà el dimecres 10 d’agost, a les 22.15 hores, al Centre Cívic la Salut.

Aquesta és la quaranta-dosena edició consecutiva del torneig d’escacs que porta el nom de la ciutat i des de fa cinc anys el de Miquel Castellà, en reconeixement a l’expresident del Club d’Escacs Sant Josep, i en què participen, entre d’altres, grans mestres, mestres internacionals, mestres FIDE i mestres catalans. A més, aquest any hi haurà una exposició al Centre Cívic amb cartells de les edicions anteriors de l’Obert d’Escacs.

El Ciutat de Badalona forma part del XIII Circuit Català d'Oberts Internacionals i és puntuable per al ràting de l’ELO català, FEDA (espanyol) i FIDE (internacional). L’Obert Internacional Ciutat de Badalona és un dels tornejos més importants de tot l’Estat, tant per la qualitat del joc com per la quantitat dels participants, ja que hi poden jugar fins a tres-cents escaquistes.

Convocat el XLII Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Badalona - V Memorial Miquel Castellà i Gili. Foto: Comunicació BDN

Pel que fa al sistema de joc, en aquest torneig es juga pel sistema suís a 9 rondes (ronda diària). Els escaquistes es divideixen aquest any en dos grups: grup A (a partir de 1950, vàlid per a l’ELO, FCE, FEDA i FIDE i per a normes internacionals) i grup B (fins 1949, vàlid per a l’ELO, FCE, FEDA i FIDE i per a la classificació dels trams E i F del circuit català).

Està prevista una nodrida representació internacional, amb participants d’Anglaterra, Angola, Argentina, Armènia, Bangla Desh, Bèlgica, Colòmbia, Cuba, Dinamarca, Estònia, França, Holanda, Índia, Itàlia, Kuwait, Lituània, Mèxic, Noruega, Perú, Polònia, Rússia, Suècia, Ucraïna i Veneçuela.

A hores d’ara, ja han confirmat l’assistència sis Grans Mestres, entre els quals hi ha Emilio Córdova (Perú); el campió de l’Obert d’Escacs de l’any passat, Fernando Peralta (Argentina); José González (Mèxic); Fabien Libiszewsli (França); i Reinaldo Ortiz Suárez (Cuba), a més de tres mestres Internacionals i quatre Mestres FIDE.

Des de la primera ronda, les partides de les sis primeres taules es poden seguir en directe a Internet per mitjà dels webs www.ajedreznd.com, www.openbadalona.com i www.fcde.org. L’estimació del seguiment en línia és al votant de cinc mil persones per dia.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera