Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 18 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 19/4/2017

La companyia badalonina Món Animal farà temporada a Barcelona amb ‘la vetlla fúnebre’ de Guy Foissy.
- A partir del dia 22 d’abril, tots els dissabtes a les 20h. a l'Almeria Teatre

La companyia teatral Món animal trasllada la seva ‘vetlla fúnebre’ a Barcelona tancant la temporada de l’Almeria Teatre (carrer Sant llúis, 64). A partir del dia 22 d’abril, tots els dissabtes a les 20h, el teatre ubicat al barri de Gràcia es submergirà en una atmosfera realment absurda de la mà d’un text brillant, un ritme trepidant i una proposta escènica irreverent i divertida. A través d’un llenguatge incisiu i una visió irònica de la vida i, sobretot, de la mort, els actors i actrius d’aquesta vetlla tan particular, ens faran reflexionar sobre la hipocresia del món que ens envolta i el tabú que suposa per al món occidental el fet de morir.

“La vetlla fúnebre” (Veillée Funèbre) és una obra teatral escrita pel dramaturg francès Guy Foissy (1932). Ha estat representada per nombroses companyies franceses per la seva practicitat ja que es tracta d’un text on consten 1000 rèpliques lliures de repartició. Així doncs, l’autor ofereix un brillant text i la direcció atorga una distribució d’aquestes rèpliques segons el número d’actors i actrius amb els que compti.

La companyia badalonina Món Animal farà temporada a Barcelona amb ‘la vetlla fúnebre’ de Guy Foissy. Foto: Món Animal

Submergits dins una atmosfera realment absurda, presenciarem una vetlla completament diferent a qualsevol altre. Cinc persones expliquen la seva relació, sovint ambigua, sobre el difunt, desencadenant situacions si més no sorprenents. I com no, un final més viu que mort. Perquè qui no s’ha preguntat mai què diran d’un mateix a la seva pròpia vetlla?

La companyia Món Animal va néixer l’any 2011 a causa de la necessitat de trobar un grup d’actors i actrius per representar l’obra guardonada en el 4t concurs literari de Teatre Breu INICIA’T, concurs que convoca l’Ajuntament de Badalona. L’obra en qüestió va ser, justament, ‘Món animal’ de l’autor Ivan Vallejo, la qual va donar el nom definitiu a la companyia.
Després de l’èxit obtingut amb “Món animal”, l’obra va rebre el premi Guineueta 2011, la companyia va ser novament l’encarregada de representar el següent guardonat amb el 5è Premi Literari de Teatre Breu INICIA’T, “L’honorable MATArrateS” de Joan Guasp. Amb aquesta obra, la companyia va participar a la 17a Mostra de teatre de Barcelona i va poder representar-la a Mallorca, on s’ubica tota la trama argumental. A l’any 2014, la companyia va produir ‘Un quilo d’invisible’ de Joan Miquel Oliver i, gràcies a la bona acollida de l’obra anterior, va poder estrenar-la a Sóller (Mallorca). L’obra també va ser sel·leccionada per ser representada al Teatre Zorrilla dins del cicle Badalona a escena 2014.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera