Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Desembre de 2017
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 23/5/2017

El port de Badalona acull durant tres dies activitats esportives, culturals i gastronòmiques de la cultura popular xinesa
- El 1r Festival de Maig Dragon Boat commemora una festa mil·lenària que se celebra a moltes ciutats d’arreu del món

Carpes i escenaris que acolliran espectacles culturals i degustacions gastronòmiques de la cultura popular xinesa i espectaculars competicions de “Vaixell del Drac” és l’oferta lúdica esportiva que acull el port de Badalona durant els dies 26, 27 i 28 de maig per commemorar la festa de Duanwu.

La festa de Duanwu, també coneguda com la Festa del Doble Cinc o Festa dels Vaixells del Drac (Dragon Boat) és una festa mil·lenària xinesa que se celebra el cinquè dia del cinquè més del calendari lunar xinès a nombroses ciutats del món i que enguany també tindrà el seu reflex a Badalona.

Al port de Badalona es podran visitar estands de degustació de la variada i extensa tradició culinària xinesa, així com gaudir de tallers, folklore i artesania oriental. En l’aspecte culinari cal destacar que dissabte, 27 de maig, tindrà lloc la “Zongzitada Popular” amb aquest plat típic fet d’arròs glutinós farcit amb productes dolços i salats i embolicat amb fulla de bambú. Les activitats compten amb el suport de l’Escola de Gastronomia de Badalona, l’Associació de Restauradors Xinesos de Catalunya i el Club Dragon Boat.

El port de Badalona acull durant tres dies activitats esportives, culturals i gastronòmiques de la cultura popular xinesa. Foto: Comunicació BDN

1r Festival de Maig Dragon Boat de Badalona

Una de les parts més festives i lúdiques d’aquesta festa seran les curses de Dragon Boat, una espectacular modalitat de piragüisme amb embarcacions acolorides i amb la figura d’un drac com a símbol principal. Les competicions tindran lloc els dies 27 i 28, obertes a la participació popular.

Divendres 26 tindrà lloc el “Dragon Boat amic de l’educació de Badalona” on al voltant de 200 nens i nenes faran el seu baptisme en aquesta pràctica esportiva en la qual es destaca el treball en equip. Faran entrenaments amb monitors del Club Dragon Boat Badalona, es podrà practicar taitxí amb l’Associació Xina de taitxí i la Fundació Institut Confuci de Barcelona impartirà tallers relacionats amb la festa Duanwu i activitats artístiques tradicionals com les ombres xineses.

L’acte de presentació del Festival s’ha fet aquest matí al Port de Badalona amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el vicecònsol i cap de la cancelleria del Consolat General de la República Popular de la Xina a Barcelona, Whan Shuo; del president del Club Dragon Boat de Badalona, Ye Zhengrong; de la directora del Festival, Ysabel Zhou; del director esportiu, Josep Junca; i del gerent de Marina de Badalona SA, Imanol Sanz

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que aquest Festival “és una activitat que demostra clarament que la diversitat és un element positiu, d’oportunitat, on encaixa un esport tan arrelat al Mediterrani com el rem, amb una tradició tan antiga com la xinesa”. L’alcaldessa ha agraït la feina dels organitzadors i ha afegit que el Festival “és una prova més de l’interès de la població d’origen xinès d’aportar al conjunt de la cultura catalana, de ser ciutadans i ciutadanes badalonins actius i participatius”.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2017 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera