Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Desembre de 2017
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 23/5/2017

Badalona celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges la festa ‘La primavera a la serralada de Marina’
- Es tracta d’una jornada participativa amb tallers educatius, itineraris i activitats de sensibilització ambiental

Aquest diumenge 28 de maig, de 10 a 14 hores, se celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer la segona edició de ‘La primavera a la serralada de Marina’. Es tracta d’una jornada participativa adreçada a tots els públics amb activitats de sensibilització ambiental on tothom que hi participi podrà conèixer els valors naturals i històrics de la serralada de Marina a través de nombrosos tallers educatius i itineraris.

‘La primavera a la serralada de Marina’ també té l’objectiu de posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, així com donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la serralada de Marina.

Badalona celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges la festa ‘La primavera a la serralada de Marina’. Foto: Comunicació BDN

La jornada està organitzada per l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona i compta amb la col·laboració i participació de nombroses entitats.

Al llarg del matí hi haurà les activitats següents:

TALLERS PARTICIPATIUS (de 10 a 14 h)

· Itinerari ornitològic i anellament d’ocells (ALOC Natura)

· Tèsting fotogràfic d’insectes i projecció de les imatges del dia a l’aula de l’Escola de Natura (ALOC Natura)

· Itinerari botànic (ALOC Natura)

· Itinerari papallones CBMS (ALOC Natura)

· El jardí de les papallones (Escola de Natura “Angeleta Ferrer”)

· El jardí de les plantes aromàtiques (Escola de Natura “Angeleta Ferrer”)

· Taller de la bassa (Escola de Natura “Angeleta Ferrer”)

· El rusc d’abelles de Can Miravitges (Escola de Natura “Angeleta Ferrer”)

· Itinerari plantes invasores (IAS Tracker)

· Taller infantil i de joc constructiu (L’Obrador de la Riera)

VISITES I EXPOSICIONS (de 10 a 14 h)

· Visita al poblat ibèric del Turó d’en Boscà (Museu de Badalona)

· Visita a la masia de Can Miravitges (Museu de Badalona)

· Visita a la Mina de la Font del Pop (Grup d’Espeleologia de Badalona)

· Exposició “Parc serralada de Marina” (a la capella de Can Miravitges. Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona)

ESPAIS INFORMATIUS (de 10 a 14 h)

· Recepció - Punt d’informació i d’inscripció a les activitats de Medi Ambient (Ajuntament de Badalona)

· Alliberament de fauna salvatge recuperada, aproximadament a les 12.30 (Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa – Cos d’Agents Rurals)

· Punt d’informació de la Serralada de Marina – Oficina de Turisme de Badalona (Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona)

· El parc a taula (Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona)

FI DE FESTA! (de 13 a 14h)

· Espectacle infantil de cançons, contes i danses del bosc a càrrec de Jaume Ibars

Cal destacar que, enguany, l’Oficina de Turisme de Badalona també estarà present a ‘La primavera a la serralada de Marina’ amb la finalitat d’ informar, promocionar i apropar el parc com a un dels espais de potencialitat i atractiu natural històric i patrimonial de la ciutat. Recordem que l’Oficina de Turisme de Badalona, situada a l’edifici del Centre Cultural el Carme (carrer de Francesc Layret 78-82) és, des del mes de juny de 2016, Punt d’informació del parc de la serralada de Marina i s’hi pot trobar tot tipus d’informació, itineraris a realitzar, activitats etc. que permetin als usuaris i turistes gaudir , conèixer valorar i respectar els valors naturals i culturals de l’espai natural que comprèn la serralada de Marina.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha afirmat que “després de la bona acollida que va tenir l’any passat ‘La primavera a la serralada de Marina’ enguany es farà una festa encara més plena d’activitats que permetran apropar-se a la natura a tothom que hi participi i, alhora, conèixer el patrimoni natural de la nostra ciutat. En aquesta edició s’obren nous espais de l’entorn de la masia de Can Miravitges , com ara les feixes que hi ha sota la casa i que donaran una nova dimensió a la festa”, ha afegit.

‘La primavera a la serralada de Marina’ s’emmarca dins de la Setmana de la Natura, que és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Xarxa de Custòdia del Territori així com del Dia Europeu dels Parcs. Compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina (Diputació de Barcelona), el Museu de Badalona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A més hi participen ALOC Natura, el Cos d’Agents Rurals, el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, el Grup d’Espeleologia de Badalona, IAS Tracker, l’Obrador de la Riera i Voluntaris Badalona.

Com s’hi arriba:

Es recomana accedir-hi en transport públic, amb les línies B24 i B27 de l’empresa Tusgsal i baixar a la parada de Can Miravitges o bé a la parada de la Residència Can Ruti per a Persones amb Discapacitat Psíquica. Un cop allà cal seguir la senyalització fins al punt de recepció, on s’informarà i s’oferirà la possibilitat d’inscriure’s a les diverses activitats.

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2017 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera