Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Desembre de 2017
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 24/5/2017

L’alcaldessa de Badalona visita l’empresa Giró situada al barri de Canyadó
- En el marc de les trobades organitzades amb la Federació d’Empresaris.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha visitat avui l’empresa Giró, referent mundial en el camp l’envasat en malla teixida de fruites i verdures, on s’ha reunit amb el president i conseller delegat, Ezequiel Giró i el director general, Antonio Santacana. En el recorregut per les instal·lacions han acompanyat l’alcaldessa el 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenibilitat, Àlex Mañas; el president de la Federació d’Empresaris de Badalona; Josep Maria Puente; i el gerent de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Faustino Marín.

La trobada s’emmarca en el pla de visites que des del Govern de Badalona, conjuntament amb la Federació d’Empresaris (FEB), es fa a les empreses de la ciutat per intercanviar idees i opinions sobre aspectes d’interès comú com l’ocupació, la formació, la mobilitat, etc.

El Grup Giró es dedica a la creació i distribució de solucions d'envasament en malla per al sector horta fructícola; un model de negoci únic al món que aporta una solució integral en el sector, ja que el sistema d'envasament (maquinària, consumibles i postvenda) està dissenyat, produït i comercialitzat sota un únic grup empresarial. Actualment Giró comercialitza els seus productes en més de 50 països dels cinc continents.

El Grup Giró és un grup empresarial familiar format per diverses empreses que té per objectiu el disseny, la producció i la distribució de sistemes d’envasat horta fructícola basats en la malla teixida.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha posat en relleu “la importància i el valor que aporten a Badalona empreses líders com Giró, amb una tecnologia capdavantera i un arrelament a la ciutat compatible amb una presència i unes exportacions arreu del món”.

L’alcaldessa de Badalona visita l’empresa Giró situada al barri de Canyadó en el marc de les trobades organitzades amb la Federació d’Empresaris. Foto: Comunicació BDN

Història

Els orígens del Grup es remunten a finals del segle XIX quan Josep Giró, besavi dels actuals propietaris, va crear una empresa tèxtil en la qual col·laboraven els seus dos fills, Joan i Ezequiel. En morir l’any 1923 Joan, el fill gran, hereta aquesta indústria.

L’any 1925 l’altre germà, Ezequiel, crea la seva pròpia empresa. Per no fer competència al seu germà s'especialitza en la preparació tèxtil, centrant-se en aplicacions tècniques.

Anys més tard, el 1952, Ezequiel Giró cedeix la propietat als seus fills. En aquests anys, l'empresa produeix malles per a aplicacions tècniques de les indústries tèxtils i malles per al cultiu del musclo.

Sis anys després, l’any 1958, sorgeix la idea d'utilitzar la malla per envasar patates i taronges i el 1961 comença a exportar a Alemanya, a Suïssa i a Panamà.

L’any 1970 es construeix a Badalona la nova fàbrica, l'actual seu central del Grup que ocupa uns 20.000 m2 de superfície i l’any 1994 es construeix una nova fàbrica a Ripoll (Girona) que permet augmentar la capacitat d'extrusió de plàstic i la producció de malla teixida.

Dos anys més tard (1996) es crea Giró Pack Inc. filial comercial als Estats Units El 1999 s’adquireix el Grup Philippe, fabricador francès de films i malles, i un any després el distribuïdor a Alemanya i s’obre una filial comercial a Mèxic.

L’expansió a la Xina s’inicia el 2001 amb l’objectiu de donar cobertura als mercats asiàtics i quatre anys més tard als Estats Units.

Ara fa 5 anys, el 2012, es crea l'empresa Girtena per a la distribució de productes de jardineria a Espanya.

En 2015 s’ha posat en marxa una nova fàbrica a Terol.

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2017 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera