Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Desembre de 2017
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 6/6/2017

Badalona col·labora en la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta” sobre la prevenció del càncer de pell
- Diverses farmàcies de la ciutat oferiran consell sanitari sobre com protegir-se del sol adequadament i valoraran el risc de patir

Demà dimecres, 7 de juny, des de les 11 a les 19 hores, la plaça de la Vila de Badalona acollirà part de la campanya de prevenció del càncer de pell “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta” que consisteix en una carpa on farmacèutics i farmacèutiques de la ciutat oferiran consell sanitari sobre com protegir-se del sol adequadament i valoraran el risc de patir un càncer de pell a través d’un qüestionari de salut.

Durant les tres setmanes que dura aquesta campanya (del 23 de maig, Dia Mundial del Melanoma; al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell), els ciutadans poden anar a les farmàcies participants per tal que avaluïn els seus factors de risc de patir càncer de pell responent un breu qüestionari amb preguntes relacionades amb el control dermatològic que segueixen, l’ús que fan de les cremes solars i els antecedents familiars.

A més, tothom que ho desitgi, podrà orientar-se sobre les mesures de prevenció en funció del seu risc. A través de la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta” més de 600 farmacèutics i farmacèutiques de la província de Barcelona s’han format per contribuir a detectar els riscos de la població de patir un càncer de pell. La campanya pretén educar i crear sensibilitat a persones amb factors de risc especials al càncer de pell amb l’objectiu de definir millor les estratègies de prevenció d’aquesta malaltia. La campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”, en la que col·labora l’Ajuntament de Badalona, és una iniciativa impulsada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Hospital Clínic.

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Ribot, ha destacat “la importància que tenen les farmàcies com a punt d’accés al sistema de salut per la seva proximitat a les persones per poder sensibilitzar i promoure l’educació sanitària i la prevenció de la malaltia”.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Badalona col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics i les oficines de farmàcia de la ciutat en diferents projectes de salut pública com són el “Programa de detecció precoç del càncer de colon i recte”, els programes de “Reducció de danys en persones amb drogodependència”, la col·laboració amb el Banc Farmacèutic per facilitar l’accés a la medicació gratuïta en situacions de vulnerabilitat social, el programa ”Fem Salut” de promoció de l’activitat física i en el desplegament de serveis de cardioprotecció en el marc del “Projecte Badalona ciutat cardioprotegida”.

Aquestes són les farmàcies de Badalona col·laboradores de la campanya: Anna Prat Martori (c. Francesc Macià, 94); M. Montserrat Bernat Barriga (c. Conquista, 53); Javier Valero Barlabe (c.Guifré, 184); Sara M. Torras Surroca (c. Mar, 76); Jaime Gotzens Busquets (av. Martí Pujol, 230-2 L.3); Montserrat Coves Figueras (c. Creu, 89); Teresa Monguió Soliva (rbla. de Sant Joan, 180); Beatriz Bernad Sorjus (c. Pompeu Fabra, 12-18, bxs); Joan Pujol Truño (c. Lepant, 8); Jorge Gimeno Siscar (c. Bellavista, 38, tda. 1); Lluc Sotelo Prats (av. Alfons XII, 127-129); M. José Espuny Tomas (c. Joaquim Ruyra, 12); Ariadna Condon Gil (passatge del Riu Ter, 18-20).

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2017 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera