Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Desembre de 2017
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 14/6/2017

El Govern de Badalona anuncia que ha complert amb dues terceres parts (66%) del seu pla de govern en els primers dos anys de mandat
- Alcaldessa i regidors es comprometen a executar la resta del pla en la segona meitat del mandat

El Govern de Badalona ha anunciat que ha complert amb el 66% (2 terceres parts) del pla de govern que va presentar a l’inici del mandat, ara fa dos anys. En una roda de premsa celebrada avui amb la presència de l’alcaldessa, Maria Dolors Sabater, i els tinents d’Alcaldia Oriol Lladó, Àlex Mañas i José Téllez, els responsables de govern han destacat que “en només dos anys, i gràcies a un govern de gestió eficaç, hem aconseguit complir amb bona part dels compromisos adquirits amb la ciutadania”.

L’executiu local ha volgut destacar com a eixos principals de l’acció de govern d’aquesta primera part del mandat “l’aposta pels drets de la ciutadania, la participació i la modernització de l’administració”. I s’ha compromès a executar la resta d’objectius pendents del pla de govern i el compromís d’inversió en els dos anys de mandat per tal que “es consolidi el canvi positiu que s’està vivint a la ciutat i Badalona refermi el seu paper com a ciutat referent en drets”.

Concretament, l’alcaldessa ha explicat que se senten satisfets de la gestió duta a terme “enmig d’una laminació de competències municipals i de retallada de l’autonomia local per part del govern de l’Estat”. Sabater també ha volgut posar en valor la capacitat d’aquest govern de generar “consensos socials, veïnals i polítics per assolir mesures en favor de la ciutadania en una etapa de governança compartida i de molta participació dels badalonins i badalonines”. Alhora que ha destacat que en aquests dos anys, Badalona “ha sortit de l’aïllament en què havia caigut per culpa del govern del PP i ara és una ciutat amb capacitat de sumar aliances amb Barcelona i altres municipis del país”. “Hem passat de ser una ciutat aïllada a ser una ciutat protagonista i referent en drets”, ha reblat Sabater.

L’alcaldessa també ha volgut destacar que “Badalona és ara una ciutat de drets”. I ha remarcat el dret a la seguretat “amb els canvis a la Guàrdia Urbana com una transformació molt ben valorada pel veïnat”. També ha destacat les polítiques de suport a les persones joves així com la lluita contra “tot tipus de violències, especialment les masclistes”. Sabater ha recordat com un dels moments més tristos d’aquests dos anys l’assassinat, just ara fa un any, d’una veïna de la ciutat a causa de violència masclista.

L’executiu local destaca “l’aposta pels drets de la ciutadania, la participació i la modernització administrativa” com a eixos principals d’una acció política basada en la “bona gestió dels recursos públics”. Foto: Comunicació BDN

El primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha posat l’accent en els objectius assolits: “volem fugir del cofoïsme i l’autocomplaença, perquè a Badalona hi segueix havent molta gent i molts barris amb massa reptes històrics pendents, però estem satisfets de la feina feta fins ara”. Lladó ha remarcat “l’aposta pels drets bàsics de la ciutadania i la reversió de les retallades del PP com a punts més importants així com l’esforç per fer de Badalona una ciutat més habitable”.

Per la seva banda, el segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha concretat que Badalona és ara una ciutat “referent de política industrial a l’àrea metropolitana i del que s’ha de fer quan es parla de canvi productiu cap a un model d’economia verda”. “També és referent en drets, gràcies a una gestió política que ha posat les persones al centre de l’acció de l’Ajuntament”, ha afegit. Mañas ha explicat que “hem apostat pels drets socials, incrementant un 35% aquesta partida; per les polítiques actives d’ocupació i de suport a l’activitat econòmica; pel dret a l’habitatge i la lluita contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica; i per ser una ciutat més sostenible, neta, saludable i amb millor mobilitat”.

Finalment, el tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha explicat que “el pressupost ordinari aprovat s’acosta a les xifres prèvies a la crisi i reverteix les retallades i les polítiques contra els drets de la ciutadania que va fer el PP a Madrid i a Badalona”. Téllez ha volgut posar l’accent en l’aposta per les polítiques educatives “amb la tarificació social i el pla d’escoles bressol; les polítiques en salut que han convertit Badalona en un referent en envelliment actiu i saludable; les polítiques culturals i de defensa de la llibertat d’expressió. El regidor també ha mostrat el compromís del govern d’executar un pla de modernització de l’administració local “per tal que la tasca excel·lent que fan els treballadors i treballadores públics de l’Ajuntament encara pugui ser més eficient”.

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2017 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera