Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 23 de Febrer de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 27/7/2017

L’Ajuntament acorda a la UAB la bonificació de fins al 95% de l’IBI als immobles d’organismes públics dedicats a la investigació i els universitaris
- Ambdues institucions exploraran conjuntament la possibilitat d’oferir una formació professional a Badalona lligada a les entitats

L’Ajuntament de Badalona bonificarà fins al 95% de l’IBI als immobles d’organismes públics dedicats a la investigació i els universitaris. La mesura, acordada amb la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser aprovada ahir al ple ordinari de la ciutat i ha estat traslladada avui a la rectora de la UAB, Margarita Arboix, en una trobada en la que han estat presents l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, el 3r tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, José Téllez, i el 5è tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot. La trobada realitzada aquest dimecres al matí ha servit també per compartir impressions i explorar els reptes de futur que es poden assolir conjuntament.

La UAB és actualment l’única universitat que té un centre propi per a la investigació a Badalona i l’aprovació de la mesura, reclamada des de fa temps, permet enfortir encara més els vincles entre la ciutat i una de les principals universitats públiques de Catalunya i de tot l’estat espanyol. Aquesta bonificació permet també a Badalona situar-se en una posició més favorable per tal d’atraure universitats i centres d’investigació, tal com ja contemplaven en les seves ordenances altres ciutats europees.

Reptes de futur en comú

La trobada d’aquest dimecres ha possibilitat a l’Ajuntament i la UAB posar en comú impressions i reptes de futur que es volen explorar conjuntament. Durant la reunió s’ha posat sobre la taula la necessitat de treballar per construir una línia de formació professional lligada a les entitats i empreses presents a Badalona que faculti a les persones per desenvolupar la seva carrera professional a la ciutat i alhora retornar al territori el seu talent i coneixement.

Des de l’Ajuntament també s’ha volgut remarcar la importància d’oferir a les persones adultes la possibilitat d’accedir a una formació superior no dedicada exclusivament a les sortides professionals, sinó a la cerca del coneixement per interès personal. La UAB, per la seva banda, ha mostrat la seva disposició a prestar els seus serveis en altres qüestions que puguin ser d’interès pel consistori, com per exemple les relacionades amb la gestió del medi ambient.

La UAB, una universitat amb un fort vincle amb Badalona

La UAB té a Badalona centres de gran importància integrats a l’àrea de Salut de la universitat, que estan situats a Can Ruti. Entre ells destaquen l’Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol, que està augmentant la seva capacitat i on es desenvolupen importants línies d’investigació, com les relacionades amb el tractament de la sida. Per aquest motiu, des de l’Autònoma consideren imprescindible treballar amb l’Ajuntament, ja que “és la institució que millor coneix la ciutat i el seu teixit social i que actualment comparteix els nostres objectius: donar un servei a la ciutadania i fer possible, en el cas de Badalona, que creixi una ciutat amb educació i empoderada gràcies al coneixement” ha explicat Margarita Arboix.

La rectora de la UAB ha explicat que la seva universitat és una institució “amb vocació global i Badalona és una ciutat molt important per nosaltres i amb la que volem fer coses conjuntament”. Arboix ha assegurat que “la nostra implicació com a servei públic i social fa que tinguem com a principal interès retornar a la societat el que ens ha donat i amb l’actual Ajuntament de Badalona compartim aquests reptes i línies de treball”.

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, ha destacat que la trobada ha permès “enfortir els vincles ja existents amb la UAB i alhora posar en comú importants projectes que es volen desenvolupar conjuntament i detectar totes les potencials vies de col·laboració que tenim”. Sabater ha remarcat la importància de trobar sinèrgies amb entitats i institucions per “engrandir la xarxa i treballar conjuntament per l’objectiu comú de construir una societat més pròspera i sostenible”.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera