Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 15/9/2017

Mònica Usart presenta el seu llibre ‘Només seran quatre gotes’ aquest dissabte a Badalona
- L’acte se celebrarà el dissabte a les 12 hores a la glorieta del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

La popular meteoròloga Mònica Usart presentarà el seu llibre ‘Només seran quatre gotes’ aquest dissabte a les 12 hores a la glorieta del Parc de Can Solei i Ca l’Arnús l’Arnús de Badalona. La divulgació d’aspectes relacionats amb la meteorologia i la tradició popular de l’observació del clima seran protagonistes d’una jornada en què Usart estarà acompanyada del periodista badaloní Xavi Pérez com a conductor de l’acte i que comptarà amb la presència del 2n tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas.

Aquest acte es fa amb la col·laboració de la llibreria Saltamartí i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. S’ha escollit l’entorn del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús per fer aquesta presentació perquè dins del parc es troba una de les estacions meteorològiques més antigues de Catalunya, la Torre del rellotge i per que les activitats relacionades amb la meteorologia son una de les prioritats per fer la dinamització mediambiental del parc. La presentació començarà donant la benvinguda a la meteoròloga, qui juntament amb Pérez, mantindrà una xerrada distesa en la qual s’explicarà quines són les pretensions del llibre, quins continguts inclou i que es vol transmetre amb la publicació. Després de la presentació, Usart respondrà a tots els dubtes i qüestions que vulguin formular els assistents a la presentació i signarà exemplars del seu llibre.

L’acte se celebrarà el dissabte a les 12 hores a la glorieta del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

Per tancar la jornada, es farà una visita guiada a la Torre del rellotge de Ca l’Arnús, una construcció de 1883 que alberga una de les primeres estacions meteorològiques de registre continu de Catalunya i que compta amb pluviòmetre, baròmetre, termòmetre, calendari de fases lunars, penell i rellotge. Anteriorment També incorporava un carilló complet, però va ser substituït per una única campana. L’interès i la singularitat que desperta aquesta construcció fa que l’Ajuntament de Badalona i l’AMB organitzin visites i activitats d’educació ambiental amb alumnes de col·legis i instituts per tal de transmetre i introduir als més joves en la cultura de la meteorologia i del canvi climàtic.

La visita a la Torre del rellotge, donades les reduïdes mides del seu interior, es farà en grups de 15 persones que s’hauran d’anar apuntant en el mateix lloc de la presentació del llibre.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera