Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 26/9/2017

L’expedient informatiu intern de l’Ajuntament confirma greus irregularitats en el contracte de Neteja viària i recollida d’escombraries
- El consistori inicia els tràmits per recuperar els sobre-costos, així com per garantir el control d’aquest contracte

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha donat a conèixer aquest matí les conclusions de l’expedient informatiu que l’Ajuntament de Badalona va obrir arran de l’auditoria externa que va detectar greus irregularitats en la gestió del servei de neteja viària i recollida d’escombraries a la ciutat de Badalona.

L’expedient confirma el desmantellament del servei de control del contracte de Neteja viària i recollida d’escombraries amb l’empresa adjudicatària Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) entre els anys 2011 i 2015 i importants sobre-costos en la facturació del servei.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha anunciat la bateria de mesures que l’Ajuntament iniciarà arran d’aquestes conclusions:

· Tràmits per recuperar 4,1 milions d’euros que s’han cobrat indegudament entre els anys 2011 i 2015 en concepte de retribució del contratista, així com modificar la manera de facturar en el futur estalviant 1milió d’euros aproximadament fins a la finalització del contracte.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. Foto: Comunicació BDN

· Expedients sancionadors pels suposats incompliments de contracte i facturacions injustificades de costos (veure punts 4 i 5 de l’Annex)

· Establir un nou model de revisió de tots els contractes de l’Ajuntament per garantir que els diners públics es destinen a serveis efectivament prestats.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha posat en valor que les conclusions d’aquest informe obren una nova etapa en la fiscalització dels contractes de l’Ajuntament de Badalona. “A partir d’ara cada euro destinat a un servei públic tindrà un control exhaustiu”, ha afirmat.

Per la seva banda, el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha explicat que “el govern municipal ja ha aprovat un nou organigrama, ha dotat de major personal el Departament de Neteja i té preparada una proposta de pressupost per al 2018 que suposarà major dotació de recursos humans per garantir el control de tots els contractes de l’Ajuntament”.

L’Ajuntament ha anunciat que presentarà l’expedient informatiu a l’Oficina Antifrau perquè s’emprenguin les accions pertinents.

 

 

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera