Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 27/9/2017

L’entrada en servei d’un radar mòbil i els controls de drogoalcoholèmia de la Guàrdia Urbana de Badalona contribueixen a reduir la sinistralitat
- El cinemòmetre per detectar l’excés de velocitat s’ha situat prioritàriament als carrers amb més accidents de trànsit

La Guàrdia Urbana de Badalona ha efectuat des de principis d’any prop d’un miler de proves d’alcoholèmia i el nou servei de radar mòbil ha detectat i denunciat 123 vehicles per excés de velocitat des de la seva posada en marxa, el passat mes de juny. Aquestes, i d’altres mesures, han contribuït en la reducció i prevenció dels accidents de trànsit a la ciutat. Les dades han estat presentades avui en roda de premsa per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i pel superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernández.

L’excés de velocitat és una de les principals causes dels accidents de trànsit. Per aquesta raó, i amb l’anàlisi de les dades de sinistralitat d’anys anteriors, el nou cinemòmetre de la Guàrdia Urbana de Badalona s’ha anat situant als punts amb una perillositat més elevada.

La quantitat més gran de denúncies, per excés de velocitat, un total de 39, s’ha produït quan el radar s’ha situat al carrer de Sant Josep i d’en Roses. En aquest vial, l’any passat hi va haver 4 accidents i enguany, fins al 20 de setembre, aquesta xifra s’ha reduït a un sinistre. Prop d’aquest punt, al carrer Mestre Lluís Millet, també han baixat els accidents de 7 a 4.

Després del carrer de Sant Josep i d’en Roses, el carrer d’en Ramon Llull, l’avinguda de la Comunitat Europea, el carrer de Ventura Gassol amb l’avinguda de Martí Pujol, i el carrer de Sant Bru, són per aquest ordre, els indrets on el radar mòbil de la Guàrdia Urbana ha realitzat més denúncies per excés de velocitat. Són aquests punts, i d’altres com el passeig d’Olof Plame o l’avinguda del Marquès de Montroig, on es troben els índexs més alts de sinistralitat i, per aquest motiu, són els punts d’actuació preferent del radar.

L’entrada en servei d’un radar mòbil i els controls de drogoalcoholèmia de la Guàrdia Urbana de Badalona contribueixen a reduir la sinistralitat. Foto: Comunicació BDN

Prop d’un miler de proves d’alcoholèmia

Al llarg d’aquest any la Guàrdia Urbana de Badalona ha efectuat 949 proves d’alcoholèmia a diferents punts de la ciutat. Del total de proves realitzades prop d’un 21 per cent (197 proves) han donat positiu o el conductor o conductora del vehicle es va negar a fer-la.

De les proves d’alcoholèmia realitzades, 743 han estat efectuades en controls estàtics de drogoalcoholèmia; 68 a partir d’alguna infracció; 86 amb posterioritat a algun accident i la resta (52) per detectar-se simptomatologia sense infracció prèvia.

Mesures de pacificació i recuperació de l’espai públic

Els responsables municipals també han explicat que, paral·lelament a les actuacions de Guàrdia Urbana, des de la regidoria d’Espais Públics i Mobilitat es treballa de manera ordinària en reforçar la senyalització existent i col·locar nous aparcaments de motos abans dels passos de vianants com a mesures de prevenció; així com en projectes de pacificació i recuperació de l’espai públic per a les persones, en les millores previstes en l’accessibilitat de carrers i en la potenciació de la mobilitat urbana sostenible i segura. L’objectiu és augmentar la seguretat viària de vianants i ciclistes i rebaixar la velocitat i circulació de vehicles a motor.

Com a exemple han destacat la recent col·locació d’un nou semàfor a l’avinguda de Martí Pujol, a l’alçada del parc de Can Barriga, al barri de Bufalà. La sincronització semafòrica en aquesta via fa que els vehicles que circulen a 30 km/h trobin els semàfors en verd entre ambdues autopistes.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha destacat que amb l’objectiu de tenir una mobilitat més segura a Badalona “hem posat en marxa mesures coordinades, com el radar mòbil i les proves d’alcoholèmia, que han donat un gran resultat, reduint de 7 a 1 les víctimes mortals en aquest any”. L’alcaldessa ha afegit que “l’objectiu és 0 víctimes i, per això, hem de conscienciar la ciutadania que a la ciutat no es pot córrer, i els resultats ens reforcen en aquesta aposta per les mesures preventives”.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera