Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 12/10/2017

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa l’allargament de l’L1 amb cinc noves estacions: Montigalà Centre, Lloreda – Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies
- Territori i Sostenibilitat també activa el projecte d’ampliació del Trambesòs, que suposarà allargar la T4 entre l’estació de Sant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat avui Badalona on ha presentat els projectes d’ampliació de les infraestructures de transport ferroviari a la ciutat. Rull, acompanyat per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat, d’una banda, el perllongament de l’L1 del metro entre les estacions de Fondo (actual final de línia) i Badalona Rodalies amb la construcció de cinc noves estacions (Montigalà Centre, Lloreda –Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra –intercanvi amb l’L2– i Badalona Rodalies –intercanvi amb l’estació de Rodalies–) i quatre quilòmetres més de via. I de l’altra, l’allargament del servei T4 del Trambesòs, entre l’estació de Sant Adrià i el Port de Badalona. L’acte ha comptat també amb la participació del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; i del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

El perllongament del metro a Badalona, inclòs al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020, es durà a terme en dues fases. La primera inclou les dues primeres estacions i les cotxeres. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar aquest dilluns l’estudi informatiu i d’impacte ambiental d’aquesta primera fase. Es tracta de dos documents que estan redactats des de l’any 2010 i que ara el Departaments sotmet de nou a audiència pública per un període d’1 mes. La previsió és licitar-ne el projecte constructiu la primavera de l’any 2018. Aquesta primera fase inclou l’execució d’un tram d’1,5 quilòmetres de nova línia entre pantalles, les estacions de metro als barris de Montigalà i Lloreda/Sant Crist, a més de cotxeres, tallers, nova cua de maniobres i dipòsit de trens, amb una inversió prevista de 260 milions d’euros i una captació de demanda estimada en més de 40.000 usuaris al dia.

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa l’allargament de l’L1 amb cinc noves estacions: Montigalà Centre, Lloreda – Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies. Foto: Comunicació BDN

La segona fase corresponent a les tres darreres estacions (Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies) es tramitarà amb un altre projecte constructiu, que necessitarà d’un estudi informatiu i ambiental propis. En aquest cas, el Departament de Territori i Sostenibilitat treballa amb l’objectiu de licitar la redacció d’aquests dos estudis la primavera de l’any vinent per tal que durant l’any 2020 quedin projectades les 5 estacions, donant compliment així al que estableix el PDI vigent. L’execució de les cinc estacions s’incloria al PDI 2021-2030 de manera que les obres es licitarien a partir de 2020, un cop redactats i aprovats tots els estudis i projectes.

Perllogament de la T4 a Badalona

Rull també ha avançat que el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà el perllongament de las T4 del Trambesòs, entre l’estació de Sant Adrià i el Port de Badalona, al llarg de l’Avinguda Eduard Maristany. El nou tram previst és d’1,7 quilòmetres amb dues noves parades i una inversió prevista de 30 milions d’euros. La demanda prevista és de 3.000 nous usuaris. Aquesta actuació necessita dels desenvolupaments previstos en l’àmbit de les 3 xemeneies motiu pel qual el Departament ha encarregat a l’Autoritat del Transport Metropolità l’estudi informatiu i els documents per a l’avaluació ambiental necessaris per poder encaixar aquesta ampliació del sistema tramviari en els nous projectes urbanístics a desenvolupar. L’objectiu és disposar també en aquest cas de tots els estudis i projectes per incloure la seva execució en el PDI 2021-2030.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat que “els dos projectes presentats avui portaran un benefici molt important a la ciutat i serviran per impulsar una mobilitat més humana, segura i sostenible”. “La inversió en aquestes noves estacions no resol tots els problemes de Badalona, però sí representa una millora molt important ja que les noves parades de metro connectaran zones molt poblades de la ciutat i ens aproparan força a l’Hospital Germans Trias i Pujol”, ha afegit l'alcaldessa.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera