Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 19 de Març de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 17/10/2017

Badalona torna a acollir el festival d’arquitectura 48h OpenHouse BCN
- Dotze edificis de la ciutat obriran individualment les seves portes al públic de manera gratuïta durant el cap de setmana

Per segon any consecutiu, Badalona participa els dies 21 i 22 d’octubre en el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, afegint-se a la iniciativa de mostrar edificis singulars de la ciutat durant un cap de setmana per apropar l’arquitectura al gran públic. Aquest és l’objectiu d’aquest festival que des de l’any 2010 obre les portes d’edificis de tot tipus a Barcelona amb lliure accés per a tots els públics. Es tracta d’un projecte sense ànim de lucre que ha esdevingut una cita essencial de l’arquitectura de la capital catalana i que en els darrers anys ha incorporat en la seva oferta a altres ciutats del territori.

Durant dissabte i diumenge, Badalona participa per segona vegada en aquesta iniciativa que permetrà que la ciutadania tingui accés a 12 edificis singulars de la ciutat que obriran les seves portes al públic. A més, s’han programat 4 itineraris guiats per experts que es podran realitzar amb inscripció prèvia. L’oferta és una gran oportunitat de valorar arquitectures siguin d’autor, o molt representatives des del punt de vista social, o components d’un patrimoni d’arquitectura moderna la qual no estem tan habituats a considerar.

Per complementar el cap de setmana dedicat a l’arquitectura, des de l’Ajuntament de Badalona s’ha treballat amb l’associació de restauradors locals Forquilla Badalona per aportar una oferta gastronòmica atractiva a les activitats previstes a la ciutat. Les persones interessades podran trobar informació dels restaurants locals en el material de comunicació relacionat amb el festival 48h Open House BCN.

Badalona torna a acollir el festival d’arquitectura 48h OpenHouse BCN. Foto: Comunicació BDN

Durant la presentació del festival, el 1r tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó ha destacat la importància que té per la ciutat poder comptar per segon any amb un festival d’arquitectura de les característiques i importància del 48 h OpenHouse. Lladó ha explicat que des de l’Ajuntament s’aposta per la divulgació però també per la protecció del llegat arquitectònic, com demostra el fet que s’hagin iniciat els tràmits administratius per incloure la parròquia de Sant Jaume de l’arquitecte Antoni de Moragas entre els edificis que conformen el patrimoni de Badalona.

Edificis singulars oberts al públic

Els 12 edificis que obriran les seves portes els dies 21 i 22 d’octubre es troben ubicats en diferents barris de la ciutat de Badalona. El llistat inclou equipaments culturals, esportius, edificis d’habitatges, la Casa de la Vila i la fàbrica Anís del Mono, entre altres. Alguns d’ells ja van ser inclosos en l’edició 2016 i d’altres són novetats com per exemple el conjunt de Can Mercader, els habitatges Gama d’Oriol Bohigas al carrer de Laietània, o la parròquia de Sant Jaume, que es troba en tràmit de Catalogació com a Bé d’interès local.

El llistat d’edificis que obriran les seves portes al públic és aquest:

1. ANÍS DEL MONO

2. ANTIC ESCORXADOR - NAU 3

3. CASA DE LA VILA I SALA D’EXPOSICIONS EL REFUGI

4. CASA I TALLER JOAN TOLRÀ

5. CASA PROVIDÈNCIA

6. CONJUNT D’HABITATGES CAN MERCADER

7. EDIFICI D’HABITATGES GAMA

8. HABITATGE I SABATERIA GUBERN

9. HABITATGES WEYLER

10. MUSEU DE BADALONA I JARDÍ QUINT LICINI

11. PALAU MUNICIPAL D’ESPORTS (PAVELLÓ OLÍMPIC)

12. PARRÒQUIA DE SANT JAUME

Itineraris guiats per experts

A Badalona s’han proposat 4 rutes: la Badalona subseu Olímpica, la d’Arquitectura Postolímpica, centrada en les promocions d’habitatges postolímpics de Montigalà, la d’Arquitectura Industrial Reciclada, centrada en l’extrem est de la ciutat i la Modernista.

Els experts que s’encarreguen de les rutes guiades són:

A. Itinerari Badalona, subseu Olímpica: Alfons Soldevila i Barbosa, arquitecte.

B. Itinerari Arquitectura Postolímpica: Josep Maria Massot, arquitecte.

C. Itinerari Arquitectura Industrial Reciclada: Alfons Soldevila i Riera, arquitecte.

D. Itinerari Modernisme: Margarida Abras, directora del Museu de Badalona.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera