Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 19 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/10/2017

El Museu de Badalona presenta el llibre i l’exposició “Montalegre. Sis segles de silenci cartoixà”
- La inauguració tindrà lloc aquest dijous a les 19 hores

El Museu de Badalona dedica una exposició, un llibre i diverses conferències a la cartoixa de Montalegre amb més de 600 anys de vida eremítica i que es troba situada a Tiana però amb molta relació amb Badalona. Dijous vinent, 19 d’octubre a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració al Museu, situat a la plaça de l’Assemblea núm. 1. (Els mitjans de comunicació interessats estan convidats a una visita prèvia a les 11 del matí del mateix dijous, 19 d’octubre)

El projecte parteix del treball del fotògraf Oriol Casanovas, que va ser premiat el 2015 a l’Humanity Photo Awards. El Museu compta amb aquestes imatges i amb d’altres realitzades recentment per Casanovas i, a més, ha afegit l’obra d’un altre fotògraf, Antonio Guillén.

Es tracta doncs d’una exposició de prop d’un centenar de fotografies d’autor, en la qual també s’incorporen algunes peces i imatges antigues.

El llibre Montalegre. Sis segles de silenci cartoixà, il·lustrat amb fotos dels autors esmentats, ha anat a càrrec de Jaume Oliveras, gran coneixedor de Montalegre i del carisma cartoixà. La seva acurada prosa ens aproxima a la vida del monestir i la seva arquitectura, ens descobreix alguns fets inèdits, i explica com només determinats fets històrics han pogut alterar la vida dels cartoixans, presidida sempre per l’espiritualitat, el silenci i l’austeritat. El projecte s’ha portat a terme amb la col·laboració dels priors de la cartoixa de Montalegre, de l’Ajuntament de Tiana i dels Amics de la Cartoixa, en especial de Pere de Manuel.

El Museu de Badalona presenta el llibre i l’exposició “Montalegre. Sis segles de silenci cartoixà”. Foto: Comunicació BDN

La mostra es podrà visitar fins al 14 de gener de 2018, de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges de 10 a 14 h. La sala romandrà tancada els dies 26 de desembre i l’1 i 6 de gener.

Les activitats que complementen l’exposició són:

- Dijous 26 d’octubre, a les 19h. La cartoixa a l’edat mitjana i moderna, a càrrec de l’historiador Carles Diaz.

- Dijous 9 de novembre, a les 19,30h. La cartoixa a l’època contemporània, a càrrec del catedràtic d’història contemporània de la UB, Joan Villarroya.

- Dijous 23 de novembre, a les 19h. La cartoixa a la literatura, a càrrec de Màrius Serra, escriptor.

- Dijous 30 de novembre, a les 19h. Aspectes artístics de la cartoixa, a càrrec de la professora titular d’Història de l’Art de la UB, Francesca Español.

- Dijous 14 de desembre, a les 19h. L’alimentació dels cartoixans, a càrrec de l’historiador Jordi Bages-Querol.

Al finalitzar s’oferirà un tastet-còctel de Chartreuse.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera