Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/10/2017

Badalona intensifica el seguiment de les formes d’ús de les targetes d’estacionament de persones amb mobilitat reduïda per evitar els fraus
- Es podrà obrir un expedient sancionador a les persones que utilitzin indegudament la targeta

Badalona realitzarà un seguiment estricte de l'ús que es fa de les targetes d’estacionament de persones amb mobilitat reduïda amb l’objectiu d’evitar els fraus i la seva utilització indeguda. Aquest distintiu busca facilitar la circulació en vehicles a aquelles persones que tenen dificultat per realitzar moviments i permet a les persones usuàries estacionar en les zones blaves de Badalona sense límit de temps i sense obligació de pagament de les taxes així com estacionar en zones verdes, zones de resident i en zones de càrrega i descàrrega que siguin públiques. La targeta permet també aparcar els automòbils en qualsevol part de la via pública sempre que no es destorbi la circulació de vehicles i persones.

La campanya s’ha presentat aquest migdia davant les places reservades d’aparcament a la plaça de l’Assemblea amb l’assistència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, del regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Durant i de Christian Carneado, gerent d’Engestur, l’empresa municipal encarregada de la gestió de les zones blaves d’aparcament.

Els avantatges que ofereix a l’hora d’estacionar ser tenidor d’una targeta, fa que algunes persones facin un ús fraudulent d’aquesta, fet que ha estat detectat per la Guàrdia Urbana de Badalona. La majoria de les persones infractores no respecten que les targetes són personals i intransferibles i les utilitzen en absència del titular, manipulen les dades o fins i tot reprodueixen o falsifiquen els documents originals. En alguns casos, aquestes falsificacions estan destinades a la seva comercialització.

Badalona intensifica el seguiment de les formes d’ús de les targetes d’estacionament de persones amb mobilitat reduïda per evitar els fraus. Foto: Comunicació BDN

Els responsables municipals han explicat que durant l’any 2016 es va detectar que a les zones blaves d’aparcament de la ciutat el 68% de les targetes utilitzades eren fotocopiades; el 3,8% eren targetes d’altres comunitats autònomes o d’altres països i un 28,4% van ser targetes originals.

Davant l’existència d’aquest tipus de frau, la Guàrdia Urbana de Badalona augmentarà el control i seguiment sobre les persones que utilitzen targetes d’estacionament. En cas que es detecti a persones usuàries que estan cometent irregularitats, se li farà entrega d’un volant d’ús fraudulent de la targeta, que pot comportar la retirada de la mateixa durant un període de 12 a 24 mesos.

Les modificacions de les targetes d’estacionament suposen un delicte de falsificació de documents públics, que podrien ser resolts fins i tot per la via penal. En el cas de Badalona, les persones infractores seran sancionades administrativament i hauran d’afrontar multes que oscil·len entre els 301 euros i els 6.000 euros.

L’alcaldessa de Badalona ha destacat que “una vegada comprovat per la Guàrdia Urbana que hi ha frau en l’ús de les targetes, posem en marxa aquesta campanya per defensar els drets de les persones amb mobilitat reduïda, volem recuperar aquests espais públics per a aquells que ho necessiten de veritat”.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran ha destacat que aquesta campanya vol donar resposta a peticions de les entitats que treballen per millorar les condicions i l’accessibilitat dels espais públics en relació amb les persones amb mobilitat reduïda. “L’objectiu de la iniciativa és garantir el bon ús de les targetes, assegurar-nos que les persones que realment ho necessiten puguin fer servir les places d’aparcament existents i evitar falsos rumors i mala imatge a la resta de la ciutadania respecte a aquest col·lectiu” ha explicat el regidor Duran.

 

 

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera