Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 20/10/2017

Es posa en marxa una taula de benestar emocional per donar resposta a les necessitats de salut mental al veïnat de Nova Lloreda Sistrells i Sant Crist
- El projecte ‘Escolta Activa’ és resultat d’un procés participatiu de salut comunitària realitzat en aquests barris

Badalona disposarà a partir del mes de novembre d’una taula de benestar emocional que servirà per atendre les necessitats de salut mental de les persones residents als barris de Nova Lloreda, Sant Crist i Sistrells. Aquesta taula es veurà reflectida en el projecte ‘Escolta Activa’ que vol reforçar la capacitat de l’atenció primària de salut per abordar de manera més grupal i comunitària els problemes lleus de salut mental com són els trastorns d’ansietat, les depressions menors, les distímies així com els trastorns adaptatius amb l’objectiu de reduir la seva cronificació i contribuir a millorar el benestar emocional de les persones que els pateixen.

Aquesta iniciativa arriba després que l’Ajuntament de Badalona, mitjançant l’ABS Nova Lloreda Sistrells, que gestiona Badalona Serveis Assistencials (BSA), fos seleccionat l’any 2015 per participar en el projecte pilot del programa ‘COMSalut. Salut i Comunitat’ promogut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el món local. Aquest programa parteix del reconeixement que el 80% dels determinants de la salut són fora del sistema sanitari i estan directament relacionats amb aspectes mediambientals, socioeconòmics i demogràfics. També recalca especialment que per avançar en la millora de la salut de les persones i les comunitats cal reforçar l’atenció individual amb polítiques públiques saludables que fomentin la participació comunitària, l’apoderament de les persones i el treball intersectorial.

Badalona implementa aquest novembre una taula de benestar emocional per donar resposta a les necessitats de salut mental al veïnat de Nova Lloreda Sistrells i Sant Crist. Foto: Comunicació BDN

Per tal d’assolir els propòsits del programa, el Centre d’Atenció Primària de Nova Lloreda, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya va engegar un procés participatiu de salut comunitària en els barris de Nova Lloreda, Sant Crist de Can Cabanyes i Sistrells que pogués determinar quines eren les necessitats i prioritats de les veïnes i veïns d’aquests barris per millorar la seva salut.

Mitjançant la recollida de les demandes qualitatives del veïnat en combinació amb els diferents aspectes quantitatius que defineixen aquests barris de Badalona, es van definir les línies d’actuació prioritàries que finalment van desembocar en la creació d’una taula de benestar que s’ha traduït en la implementació aquest mes de novembre del projecte ‘Escolta Activa’.

Aquesta iniciativa s’emmarca entre les actuacions previstes dins del PAM 2015-2017 que estan orientades a promoure una estratègia de salut local, fonamentada en el model de ‘Salut en Totes les Polítiques’ promogut pel Departament de Salut.

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera